При солінні огірків у відкритому посуді додайте цих 2 інгредієнти, щоб запобігти плісняві

0
Солені огірки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Почнемо з того, що білий наліт на огірках ще не означає факт появи плісняви. Він також характерний для бродіння. З’явитись наліт може і з інакших причин. В першу чергу треба розрізняти, що саме на огірках — просто біла плівка чи справді пліснява.

Як відрізнити

При дотриманні технології приготування консервація не псується. Якщо були помилки в стерилізації, пропорціях інгредієнтів, були обрані огірки не того сорту, тоді вся робота може бути даремною.

Білий наліт на огірках не є шкідливим для здоров’я. Його наявність свідчить про активний процес ферментації. Так працюють бактерії молочної кислоти. Якщо ж є факт пом’якшенні огірків, здуття тари (коли огірки закатують на зиму) та надмірне бродіння, неприємний запах, тоді не лишається сумніву щодо появи плісняви.

Два важливих інгредієнти

При солінні огірків обов’язково додавайте хрін. Він є найкращий помічник у боротьбі з нею. Окрім того, хрін допомагає робити огірки хрусткими та ароматнішими. Цей коренеплод та його листя однаково потрібні як для відкритого способу соління, так і при закатуванні банок.

Ще один помічник — гірчичний порошок. Посипте його зверху на розсіл. Він не дасть бактеріям розвиватись, тому огірки лишаться хрусткими без ризику розкиснути.

Коли пліснява вже вкрила поверхню огірків, не намагайтесь їх рятувати. Вони непридатні до споживання, оскільки є ризик захворіти ботулізмом. Дотримуйтесь технології консервування, правил зберігання та додавайте до огірків хрін і гірчичний порошок, тоді вашим соленостям не буде страшна жодна пліснява.

попередня статтяЩо буде, якщо додати до котлетного фаршу цукор
наступна статтяЯк позбутись неприємного запаху в оселі за допомогою апельсина
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я