Чому розвалюються та розварюються голубці: помилки господинь

0
Скільки рису та м'яса має бути у голубцях
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготування голубців – це складна справа, з якою справляється далеко не кожна господиня. Страва може розвалюватися, розварюватись, втрачати апетитний вигляд.

Щоб не допустити таких проблем, приготувати дійсно якісні та смачні голубці, варто дотримуватись деяких правил.

Подробиці

Правила вибору капусти та її підготовка

Потрібно відповідально поставитись до вибору капусти, щоб отримати апетитні голубці. Качан не повинен бути занадто щільним, оскільки його складно розбирати. Молода капуста стане чудовим вибором, адже її листочки ніжні, максимально соковиті.

Якщо свіжої капусти немає, купуйте стару, але її кочерижка не повинна бути надто великою. Варять кочан протягом 10 хвилин. Потім обережно розберіть листочки. Обріжте товсті волокна і занадто грубі прожилки, оскільки вони зіпсують майбутні голубці.

Приготування начинки для голубців

Ви можете зробити вибір на користь будь-якої начинки. Вона буває як вегетаріанською, так і класичною чи екзотичною. Якщо ви вибрали м’ясний фарш, додайте до нього свіжу зелень та різні овочі. При бажанні можете додати сметану та сир, натертий на тертці, оскільки це робить голубці максимально соковитими та ароматними.

Рис, який ви додаєте до фаршу має бути напівготовим. В іншому випадку начинка вийде перевареною. Варто дотримуватись пропорції 1:3 (переважає м’ясо). Фарш добре вимішують, ретельно відбивають, щоб начинка вийшла ніжною.

Як підготувати голубці до термічної обробки

Начинку кладуть на ту частину капустяного листочка, що знаходиться всередині, прикриваючи все черешковою частиною. Потім листок загинається з боків, голубець обережно обертається. У вас вийдуть гарні конвертики, з яких нічого не випадатиме.

Ці конвертики можуть бути абсолютно будь-якого розміру. Проте маленькі голубці не лише соковиті, а ще й дуже швидко готуються.

Якщо ви вперше готуєте таку страву, скористайтеся спеціальною ниткою або зубочистками.

Як правильно варити голубці

Ви можете користуватися мультиваркою, варити, тушити голубці, або запікати в духовці. Воду потрібно посолити, можна додати кефір, щоб блюдо вийшло соковитим. Крім цього, вдалим варіантом буде вершково-грибна або томатна підлива.

Деякі господині додають до голубців при їх подачі овочеву засмажку. Таке доповнення вдале, оскільки так голубці будуть ще смачнішими та ароматнішими. Подавайте голубці на стіл зі сметаною, адже такий варіант є найпопулярнішим.

попередня статтяЯк швидко приготувати квашену капусту з лимоном і без оцту
наступна статтяХитрощі, які дозволять прискорити прасування одягу
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я