Засолені огірки у пластикових пляшках, за смаком як бочкові

0
Гірчать огірки: що робити?
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Засолені за цим рецептом у п’ятилітрових пластикових пляшках огірочки виходять солено-квашені, точнісінько як ті, що маринувалися в бочках.

Подробиці

Для засолювання огірків для початку застеліть дно пластикової тари помитими парасольками кропу, листям чорної смородини, вишні та хрону.

Якщо ви любите гостріші огірочки, можна додати і шматочки кореня хрону.

Крім цього, сюди слід покласти очищені зубчики двох голівок часнику, половину або цілий гіркий червоний перець і зерна гірчиці.

Приблизно 3 кілограми огірків вимийте і зріжте кінчики з обох боків. Укладіть їх у пляшки і засипте великою не йодованою сіллю. На одну пляшку потрібна повна 250-грамова склянка.

Після цього залишилося залити огірки чистою фільтрованою водою і зав’язати шийку пляшки марлею або відрізом тканини. Помістіть пляшку в таз, щоб туди стікала рідина, що виділяється, і залиште на 5-6 днів.

Коли ви побачите, що овочі змінили колір, а на поверхні з’явилася піна, маринад потрібно злити та промити огірки під проточною водою – кілька разів наповніть пляшки водою та енергійно потрясіть.

Залишилося знову залити огірочки чистою фільтрованою водою і відправити на зберігання в холодильник або погріб.

попередня статтяПоради шеф-кухарів щодо приготування ідеальних страв з лисичок
наступна статтяЯк врятувати орхідею, у якої засохло коріння: порада квітникарів зі стажем
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я