...

Що буде з організмом, якщо припинити пити алкоголь

Підпишіться на нас:

Про те, наскільки шкідливим є зловживання алкогольними напоями, знає кожен. Однак, навіть якщо ви п’єте тільки на свята і не більше пари келихів, спирт надає на ваш організм не найкращий вплив, що в перспективі може стати причиною багатьох проблем зі здоров’ям. Розповідаємо, який ефект має повна відмова від алкоголю (спойлер: тільки позитивний).

Подробиці

Ви, напевно, чули про користь келиха сухого вина для серця та судин. Однак варто хоч трохи захопитися і перевищити цю «допустиму» дозу, як ефект відразу стає прямо протилежним. За статистикою, у людей, які взагалі не вживають алкогольних напоїв, ризик розвитку гіпертонії або інфаркту знижується на 30%. Навіть у невеликих кількостях алкоголь сильно впливає на нервову систему. Варто відмовитися від спиртовмісних напоїв буквально на пару місяців, і ви помітите покращення когнітивних здібностей, пам’яті та концентрації. Навіть якщо ви не відчуваєте з цим проблем, виявиться, що ваш мозок може працювати ще краще.

Після келиха ігристого настрій неминуче піднімається, на душі стає легко і хочеться веселитися. Але тут все не так просто. Насправді алкоголь — сильний депресант, і після того, як відчуття веселощів пройде, рівень серотоніну (гормону щастя) опуститься значно нижчим, ніж був до вживання алкоголю. Саме тому лікарі категорично не рекомендували пити алкогольні напої під час локдауну: вони не допомагають справлятися з тривогою, а лише посилюють її.

Ще один чудовий бонус повної відмови від алкоголю – посилення смаку. Етанол притуплює чутливість рецепторів і смаки стають менш яскравими. Шкіра за відмову від спиртного також скаже вам спасибі: алкоголь стимулює запальні процеси в організмі. Якщо повністю виключити його з раціону, проблемна шкіра стане чистішою, а суха — менш роздратованою і менш лущиться.

Ну і нарешті, алкогольні напої продукт зовсім не дієтичний. Навіть якщо ви п’єте сухе біле вино, ризик набору ваги зростає. По-перше, спирт містить чимало калорій, а по-друге, здорово посилює апетит. Якщо вірити американському виданню Nutrition, запиваючи свою вечерю вином, ви з’їдаєте на 40% більше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я