Як зварити горохову кашу, щоб вона була як пюре, без попереднього замочування

0
Як зварити горохову кашу, щоб вона була як пюре, без попереднього замочування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Завдяки цим хитрощам горох перетворюється на пюре буквально за півгодини. Багато кулінарів-початківців витрачають чимало часу на приготування гороху. Частина процесу приготування займає замочування бобів.

Подробиці

Починають із того, що промивають горох у холодній воді. Процес триває доти, доки рідина не стане чистою.

Потім горох кладуть у каструлю, заливають холодною водою, підсолюють і ставлять на вогонь. Варять 10 хвилин з моменту закипання і вливають 1 склянку холодної води.

Коли боби закиплять вдруге, вони стануть м’якшими буквально через пару хвилин. Для покращення результату процедуру можна повторити.

Ще ефективний спосіб передбачає використання соди. На 2 л води беруть ½ чайної ложки гідрокарбонату натрію. В даному випадку важливо дотримуватись дозування, щоб не переборщити з содою і не зіпсувати страву.

Є й третій спосіб приготувати горохове пюре без замочування. У цьому випадку використовують мікрохвильову піч.

Горох заливають холодною водою, підсолюють, ставлять у НВЧ-піч. Кришкою не накривають та варять протягом 20 хвилин. Далі страву дістають із мікрохвильової печі, додають вершкове масло, перемішують і ще раз ставлять у НВЧ-піч на 10 хвилин.

попередня статтяВ чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла “соковитою” та “ніжною”
наступна статтяЩо садити після картоплі, щоб збагатити ґрунт
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я