Як зварити буряк швидко і смачно: три хитрощі, щоб не варити годинами

0
Як зварити буряк швидко і смачно: три хитрощі, щоб не варити годинами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Буряк — це смачний та корисний овоч, який часто використовується для приготування різних страв, наприклад, для вінегрету, оселедця під шубою або борщу.

Однак процес варіння цього коренеплоду завжди займає багато часу. Крім того, овоч може темніти та втрачати унікальні смакові властивості при цьому.

Але досвідчені господині знають декілька секретів, які допомагають швидко та смачно приготувати буряк.

Запам’ятайте три прості хитрощі

Хитрість №1
Варити овоч краще на невеликому вогні. При цьому в процесі приготування треба поступово додавати холодну воду. Достатньо буде вливати третину чашки кожні 10 хвилин у киплячу воду. Такі перепади температур допоможуть швидше приготувати буряк. Переварювати буряк не можна. Це зіпсує колір та смак.

Хитрість №2
Для збереження кольору можна додати трохи оцту, але наприкінці приготування. Однак такий варіант підходить лише у тому випадку, якщо варяться невеликі плоди. Будьте уважні: великі овочі можуть стати жорсткішими і довше готуватимуться.

Хитрість №3
Щоб буряк вийшов більш солодким, потрібно у воду додати трішки цукру. Страви з таким буряком не стануть калорійними, а от більш смачними однозначно будуть.

попередня стаття5 варіантів використання скошеної трави на дачі
наступна статтяЛікар перерахувала продукти, які посилюють запах поту
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я