Як тренуватися на вулиці і не соромитися

0
як тренуватися на вулиці і не
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Один із головних аргументів на користь занять на свіжому повітрі – ефективність. Завдяки вітру, температурі, кисню та іншим зовнішнім факторам на вулиці можна спалити приблизно на 7% калорій більше, ніж у залі. Єдиним бар’єром перед тренуванням на свіжому повітрі може стати сором. Як на мене подивляться перехожі? Вони подумають, що я виконую вправи неправильно», – зазвичай ці думки не дають нам розслабитися. Тому нижче ти знайдеш поради психолога та тренера, як перестати соромитися та почати бігати, займатися боксом чи виконувати кардіотренування навіть на вулиці.

Чому заняття на вулиці – це вихід із зони комфорту?

Соромитися, починаючи тренування на вулиці, – нормально. Якщо в спортзалі зазвичай збираються однодумці, сконцентровані на вправах і які рідко дивляться на всі боки, на вулиці можна зустріти батьків з дітьми, великі компанії або перехожих, які вигулюють собак. У таких ситуаціях можна відчути себе актором на уявній сцені. Але важливо пам’ятати: люди, зазвичай, більше зайняті собою, ніж оточуючими. Навіть якщо перехожі дивляться на тебе, вони не обов’язково думають щось погане. Навпаки, найчастіше думки про те, що хтось глузує з нас, більше говорять про нас, ніж про іншу людину. Це називається проекцією – психологічним захистом, коли ми приписуємо оточуючим наше власне ставлення до себе чи сприйняття ситуації. Замість того, щоб думати про погляди з боку як про щось погане, спробуй уявити, що оточуючі заздрять твоїй цілеспрямованості. Спробуй фіксувати власні думки про інших спортсменів у парку – чи тобі легко згадати когось із них наступного дня? Думка про те, що оточуючим теж не має до тебе справи, може стати надійною опорою.

Як перемогти сором’язливість? 5 порад психолога

— Відповідай собі на запитання: навіщо я займаюся спортом, щоб сподобатися перехожим чи покращити фізичну форму? Якщо перше, намагайся приймати гарні пози та відстежувати реакцію оточуючих. А якщо друге, зосередься на своїй меті – контролюй дихання, роботу м’язів та обсяг навантаження. Швидше за все, ти почнеш отримувати задоволення від процесу, і це відверне від нав’язливих думок.

– Фіксуй свої сильні сторони. Склади список активностей, які виходять у тебе найкраще. Намагайся помічати навіть невеликі здобутки. Порівняй себе не з чемпіонами та фітнес-моделями, а з собою та своїм прогресом.

— Якщо ти відчуваєш, що надто захоплений думками про оточуючих, спробуй згадати, чому тобі подобається займатися спортом. Можливо, це приємна втома, піднесений настрій після тренування, коли тебе переповнюють ендорфіни, або гарне місце, де можна насолодитися мальовничими краєвидами.

– Знайди компанію. Якщо перехожі звернуть на вас увагу, вона розсіється на всіх і тобі не доведеться брати удару на себе. Як бонус ти отримаєш нові знайомства. Зазвичай у дорослому віці шукати нових друзів складніше, тому хобі — добрий спосіб розширити своє коло спілкування.

– Створи комфортні умови для тренування. Підбери яскраву і красиву форму, в якій ти подобатимешся собі. Або навпаки – не надто яскравий варіант, який не приверне зайву увагу. Знайди місце, де тобі приємно займатися. Це може бути відокремлений парк або зона для тренувань, де можна «розчинитись» серед інших спортсменів.

попередня статтяНе знаєте що ще приготувати з кабачків: спробуйте цукати
наступна статтяЯк смачно приготувати кабачки швидко і просто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я