Що з’їсти вранці, щоб “розігнати” метаболізм

0
Що з'їсти вранці, щоб розігнати метаболізм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сніданок називають найважливішим прийомом їжі з кількох причин. По-перше, це приємний спосіб розпочати день і підняти собі настрій — який, до того ж, задає тон усьому наступному дню. По-друге, як стверджують дієтологи, їжа, з’їдена з ранку, краще засвоюється. Зрештою, сніданок потрібен для того, щоб розбудити організм і запустити метаболічні процеси після тривалого голодування під час сну. Однак, щоб сніданок приносив користь і заряджав організм енергією, а не лише зайвими калоріями, слід починати свій день з правильних продуктів і дотримуватися певних рекомендацій.

Что ж з’їсти

Перш за все, щоб запустити організм і розігнати метаболізм, дієтологи рекомендують починати день зі склянки теплої води з лимоном. Потім можна приступати до повноцінного прийому їжі, причому найкраще снідати протягом 30 хвилин після пробудження. Збалансований сніданок повинен містити приблизно рівну кількість жирів, білків та складних вуглеводів.

На сніданок рекомендується вибирати продукти, багаті на корисні речовини (такі як клітковина і кальцій), при цьому уникаючи продуктів з високим вмістом цукру. Ідеальним варіантом для початку дня стануть, наприклад:

  • авокадо-тост;
  • грецький йогурт із гранолою, цитрусовими фруктами та насінням чиа;
  • вівсянка та варені яєчка.

Кава і зелений чай, до речі, теж сприяють прискоренню метаболізму, тому на сніданок вони будуть дуже доречними. Прекрасним доповненням до корисного сніданку стануть овочі та зелень — наприклад, броколі, спаржа, рукола, кріп, базилік, — а також спеції, що прискорюють обмін речовин (особливо кориця, імбир і куркума).

попередня статтяЛобода пообіцяла фанатам нову пісню і здивувала своїм виглядом
наступна статтяГарбузовий чізкейк із прянощами
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я