Що буде з організмом, якщо ходити до тренажерного залу щодня

0
Що буде з організмом, якщо ходити до тренажерного залу щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Швидкий результат хочуть усі. Щоправда, тільки в казках все відбувається по клацанню пальців. Для досягнення результату деякі виснажують себе тренуваннями та ходять до зали щодня. Але це не приведе вас до бажаного – такий ритм може зашкодити організму.

Чи можна тренуватися щодня

Важливо дотримуватися балансу тренувань і відновлення. Займатися щодня можна, якщо у вас грамотно сплановано навантаження та інтенсивність у тижневому циклі. Але якщо тренування проходять щодня або через день, при цьому ви працюєте на всі 100 відсотків, то чекайте на перетренованість.

Якщо сьогодні тренування важке, наступні два дні має бути процес відновлення. Може бути легка фізична активність, але у щадному режимі. Наприклад, замість чергового силового тренування зробіть пару вправ на розтяжку або влаштуйте легку пробіжку.

Чим небезпечна перетренованість

При кількох важких тренуваннях, що йдуть один за одним, відсутня суперкомпенсація, організм та нервова система зазнають стресу. Якщо м’яз не відновлюється та отримує навантаження, починається запальний процес. Постійна активність м’язів призводить до гіпертонусу, вони забиваються, можуть виникати тригерные точки, деякі ущільнення всередині м’язів, із якими потім необхідно окремо працювати, відновлюючи їх.

Відновити м’язи можна за допомогою таких засобів, як масаж, динамічний стретчинг, міофасціальний реліз, перкусійна терапія.

Головне – слухайте своє тіло і дотримуйтесь балансу. Збільшення навантажень не завжди означає якнайшвидше досягнення результату. Відпочинок дуже важливий.

А про те, як правильно підготуватися до тренування, розповіли у нашому матеріалі.

попередня статтяЯк приготувати “ніжні” м’ясні кульки з підливою
наступна стаття5 “секретів” збереження кімнатних рослин, якщо залишаєте їх надовго
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я