Як позбутися гіркоти в огірках

0
Як позбутися гіркоти в огірках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Огірки можуть мати неприємний гіркий присмак через низку причин. Однак, коли ви купили овочі або зірвали їх на власній ділянці, все ж таки хочеться не займатися з’ясуванням обставин, які призвели до виникнення гіркоти, а скоріше приготувати смачний салат або засолити огірочки.

Подробиці

Для того щоб повернути овочам приємний смак, можете скористатися будь-яким із способів нижче: вони всі неодноразово довели свою ефективність на практиці.

  1. Концентрація речовини під назвою кукурбітацин, що відповідає за гіркий смак, значно знижується за низьких температур. Спробуйте очистити овочі від шкірки та залишити їх на 5-10 хвилин у воді з додаванням льоду.
  2. На допомогу в цій ситуації може прийти і такий продукт, як молоко. Обріжте огірок з двох боків і помістіть у молоко, в яке було додано трохи цукру.
  3. Деякі господині вдаються в цьому випадку до дуже дивного, але працюючого методу. Обріжте «попку» огірка і енергійно потріть цю частину об зріз, доки не почне виділятися біла піна. Можна спробувати розрізати огірок навпіл, злегка присипати сіллю і знову потерти половинку один про одного до утворення піни.

Гірка речовина вийде з огірка таким чином і овоч поверне свій звичний смак.

попередня статтяЯк підгортати помідори для збільшення врожаю
наступна статтяЯкі “секрети” смачних голубців відомі кулінарам
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я