Чому зривають кришки в консервації: 3 причини, про які варто знати

0
Чому зривають кришки в консервації: 3 причини, про які варто знати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У кого хоч раз вибухали банки із зимовими заготовками, не забуде про це ніколи. Добре, якщо зіпсована маса просто розтечеться на підлозі.

Але буває, що оббризкане все навколо. Приємного мало, не кажучи вже про те, що шкода зіпсованих продуктів і даремно витраченого часу та сил.

Можна нескінченно довго стерилізувати банки та чистити їх содою, але це не гарантує належного результату.

Чому “вибухає” консервація

1. Це обов’язково станеться з вашими заготовками, якщо овочі, фрукти або ягоди були погано вимиті. Усі інгредієнти промивають як мінімум у трьох водах, після чого обрізають хвостики та все зайве.

Листочки, трави та інші добавки повинні бути також чистими та свіжими.

Зайве нагадувати, що овочі, фрукти та ягоди повинні бути без дефектів та ознак псування. Навіть якщо просто обрізати зіпсований шматок, розраховувати на успіх не варто.

для заготівлі  краще брати той урожай, який тільки-но зібрали з грядок.

2. Якщо кришки погано закатані або, навпаки, перетиснули, є ймовірність, що заготівля злетить в повітря. Переверніть банку і простежте, щоб від основи кришки не піднімалися бульбашки повітря, а краї кришки щільно прилягали до банки.

До речі, на шийці банки не повинно бути подряпин, вм’ятин, сколів та інших пошкоджень.

3. Рецептура повинна дотримуватися з повною строгістю. Будь-який відступ від рецепту може стати причиною псування продукту.

Найголовніше, в засолюванні використовувати сіль великого помелу і, обов’язково, кам’яну. Йодована сіль йодована, рожева( гімалайська) не підходять, така сіль призводить до того, що заготовки стають каламутними, а також може зірвати кришки з консервації.

попередня статтяНавіщо господині тримають цибулю в морозилці
наступна статтяЯк засолити огірки на зиму без оцту і без цукру: майже як із бочки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я