Чи корисно пити каву, приготовану в турці

Підпишись на нас:

Мало хто може уявити свій ранок без чашки ароматної кави, а восени кава і зовсім стає єдиним способом пробудження. На сьогоднішній день існує безліч способів приготування кави. Однак першим способом приготування цього дивовижного напою, з глибинною історією вважається варіння кави у традиційній турці, також відомої як джезва.

Чим кави в турці відрізняється від класичної кави

Для початку пропонуємо розібратися, що являє собою кава в турці. Насправді і кава, приготована в класичній кавомашині, і кава, зварена в турці, можуть бути приготовлені з одних і тих же мелених зерен. Різниця полягає лише в способі приготування – саме він надає ключовий вплив на насиченість, смак і властивості напою. Для турки, як правило, вибирають кави дуже дрібного помелу, частинки якого краще взаємодіють з водою, – як раз смак, колір і аромат цього напою виходить удвічі більш насиченим.

Для приготування класичної кави в кавомашині зазвичай використовуються зерна середнього помелу, тому його смак виходить не таким сильним.

Важливо відзначити, що через різний час приготування і взаємодію зерен з водою в каві з турки, яка готує напій повільніше, в ньому міститься набагато більше кофеїну, ніж в еспрессо.

І цей факт, звичайно, теж впливає на корисні і шкідливі властивості кави в турці.

У чому користь кави, приготованого в турці

За словами експертів, помірне споживання кави в турці покращує увагу і концентрацію, а також допомагає впоратися з депресією і стресом. Крім того, така кава здатна скоротити ризик цукрового діабету, справити позитивний вплив на травлення, метаболізм і роботу імунної системи, і навіть знижує частоту астматичних приступів при захворюванні легенів. В цілому, корисні властивості кави в турці ідентичні з властивостями класичної кави, проте оскільки в чашці кави з турки міститься більше кофеїну, антиоксидантів і органічних кислот, ніж в чашці еспресо, деякі властивості напою при приготуванні в джезві посилюються.

Слід пам’ятати, експерти рекомендують пити не більше чотирьох чашок кави з турки в день, оскільки зловживання цим напоєм підвищує артеріальний тиск і може негативно позначитися на роботі судин і серця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...