...
ГоловнаФітнесЯк зробити ранкову зарядку на всі групи м'язів

Як зробити ранкову зарядку на всі групи м’язів

Підпишіться на нас:

Нещодавно вчені провели експеримент: вони виміряли інтенсивність фізичної активності, щоб зрозуміти, чи вибір часу доби впливає на ефективність спалювання жиру.

Серед п’яти тисяч добровольців найбільшого ефекту вдалося досягти тим, хто займався вранці, навіть незважаючи на те, що вони вели більш пасивний спосіб життя і були в середньому на 10-14 років старші від інших. Ранкові спортсмени відзначали більший потяг до здорової їжі та швидше насичення — їх показники індексу маси тіла та об’єм талії до кінця експерименту виявилися нижчими, ніж у інших.

Чи означає це, що ранкової зарядки достатньо, щоб схуднути: думка тренера

Висновок учених: найкраще займатися спортом із сьомої до дев’ятої ранку — у цей час рухова активність, спрямована на зниження ваги, принесе найбільший ефект. Чи це означає, що для спалювання жиру достатньо зробити зарядку вранці? Розбираємось разом з тренером Андрыэм Хомицьким!

Зв’язок між фізичними вправами на початку дня та прискоренням метаболізму дійсно добре вивчений. Однак існує безліч факторів, які впливають на ефективність вправ, незалежно від часу їх виконання: вік, вага, режим сну, робочий цикл тощо. Але не плутайте ранкову зарядку та ранкове тренування!

 Ранкова зарядка – це спорт?

Хоча однієї ранкової зарядки недостатньо для зниження ваги, вона дуже корисна і потрібна нам, щоб розбудити тіло: увімкнути суглоби, розробити їх мобільність, запустити кровообіг та покращити роботу лімфатичної системи, яка запускається разом із роботою м’язів. Через поліпшення циркуляції лімфи знизяться набряки в області живота, стегон, рук та ніг, риси обличчя стануть гострішими, а самопочуття покращиться.

Приблизно за тиждень ранкова розминка допоможе позбавитися набряку на всьому тілі, але, щоб досягти помітніших результатів, необхідно підключити інші вправи, тому не обмежуйтеся тільки розминкою, адже зарядка – це не тренування.

Найважливіше у фізичних навантаженнях – це послідовність. Підберіть режим тренувань, що відповідає вашому способу життя та уподобанням. Тренер рекомендує приділяти щонайменше 30 хвилин на день фізичним вправам принаймні п’ять днів на тиждень.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зробити зі звичайного прибирання справжнє тренування: 6 лайфхаків, які все змінять

Пробіжки або заняття в тренажерному залі кілька разів на тиждень - чудовий спосіб залишатися в формі. Але що,...

Ця швидка вправа допоможе зменшити живіт і позбавитися від сутулості, роби її щодня

Поза верблюда з йоги - ідеальна асана для енергійного початку дня. Така вправа має благотворний вплив на всі...

Красиве обличчя починається зі здорової спини: вправи, які замінять уколи молодості

Краса обличчя починається не з кремів чи ін'єкцій, а зі здорової спини. Неправильна постава призводить до зміни рис...

Які 7 змін у тілі ти помітиш, якщо просто почнеш бігати вранці

Наближається літо, а разом із ним і пляжний сезон. Саме час привести себе у форму! Перше, що спадає...