7 вправ для красивого пресу

0
7 вправ для красивого пресу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Красивий спортивний животик з пресом – це не тільки естетика, а й необхідність. Чим краще будуть опрацьовані твої м’язи, тим міцнішим стане хребет і кращою постава. Щоб отримати гарний прес, важливо не лише правильно харчуватися, а й систематично виконувати фізичні вправи. У матеріалі докладно розповідаємо про те, які вправи допоможуть тобі позбавитися в’ялого живота, підтягнути фігуру та створити пружний прес.

1.Косі скручування

Постели на підлогу килимок, ляж на спину і щільно притисни поперек до поверхні. Прибери руки за голову і розправ лікті на всі боки. Зігни коліна і постав ноги на підлогу. Підсунь стопи до тазу, щоб між гомілками та колінами утворився кут 90 градусів.

Підніміть вгору корпус і ліву ногу. Потім повернись і торкнися коліном правого ліктя. Прийми вихідне положення та повтори вправу на правий бік. На кожний бік рекомендуємо виконати 8-10 підходів.

2.Випади із вагою

Для виконання вправи тобі знадобляться гантелі. Якщо їх немає, використовуй дві літрові пляшки з водою.

Встань рівно, втягни живіт і сідниці. Зроби крок, роблячи присід. Гомілка зігнутої ноги повинна бути паралельна підлозі, а коліно – утворити кут 90 градусів. Важливо, щоб воно не виглядало за носки.

Намагайся робити максимально широкий крок і глибоко присідати. У нижчій точці зафіксуйся на дві-три секунди. Піднімаючись, відштовхуйся опорною ногою. Повтори можна виконувати або послідовно на кожну ногу, або поперемінно.

3. Вертикальні ножиці ногами

Ця вправа не тільки сформує нижній прес, але й допоможе зробити стрункішими ноги.

Ляж на килимок, випрями руки вздовж корпусу, ноги зімкни разом і розігні в колінах. Щільно притисніть килимок поперек, а шию і голову злегка припідніми. На невелику висоту підніми прямі ноги і постарайся зафіксуватись в повітрі. Повільно, напружуючи м’язи живота, почні робити вертикальні ножиці ногами. Не забувай стежити, щоб корпус і руки залишалися щільно притиснутим до підлоги.

4. Підйом ніг лежачи

Лежачи на килимку витягні руки вздовж тіла і долонями впрись у підлогу. Починай піднімати вгору зведені разом ноги, доки вони не утворюють кут 90 градусів. Ненадовго зафіксуйся у цьому положенні, а потім повільно опусти ноги.

Стеж за тим, щоб поперек залишався щільно притиснутим до підлоги, а ноги піднімалися не ривками, а плавно. Повторіть вправу 8-10 разів, щоб закріпити результат.

5.Обертання стоячи з гантелею

Встань рівно, випрями спину і розстав ноги на ширину плечей. В одну руку візьми гантелю або пляшку з водою та утримуй її на рівні стегна.

Починай повільно обертати руку з гирею, відводячи її за спину за годинниковою стрілкою. Гирю перехоплюй іншою рукою і виконуй такий же обертальний рух перед собою. Важливо, щоб вага гирі була комфортною для тебе.

6. Вакуум

Ця проста вправа допомагає натренувати м’язи живота і позбутися зайвих сантиметрів на талії. Але в період місячних, при вагітності та у випадку, якщо ти страждаєш від захворювань шлунково-кишкового тракту, краще від нього відмовитись.

Важливо вправу робити натщесерце. Ляж на спину на рівну поверхню та зігни ноги в колінах. Руки витягни вздовж тулуба або поклади на живіт. Повільно видихай доти, доки не відчуєш, що повітря більше не залишилося. Напруж м’язи преса і постарайся якомога сильніше втягнути живіт. У такому положенні затримайся на 10-15 секунд, а потім зроби неглибокий вдих, намагаючись не розслабляти м’язи живота.

Повтори вправу кілька разів, а потім розслабся та віднови дихання.

7. Бокова планка

Динамічна бокова планка – одна з найефективніших вправ для красивого преса. Щоб виконати її, ляж на килимок, а потім розвернуся на лівий бік так, щоб нижня рука спиралася на передпліччя, а верхню поклади долонею на талію. Починай піднімати таз чітко вгору і слідкуй за тим, щоб корпус залишався рівним. Стопи при цьому мають бути одна на одній. З цієї позиції починай повільно піднімати та опускати таз.

Повторіть вправу 10 разів на обидві сторони. За бажання у вільну руку можна взяти гантель або гирю.

попередня стаття5 способів надати волоссю блиску та “багатого лоску”
наступна статтяЯк за допомогою пива спекти надзвичайно смачні млинці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я