5 помилок, через які гречка виходить несмачною і не розсипчастою

0
гречка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Несмачну гречку приготувати неважко – важко зварити смачну та розсипчасту кашу. Цьому заважають п’ять помилок, які окремі господині не враховують. Розкажемо, як правильно варити гречку.

Порада № 1

Важливо промити крупу від пилу та сміття, одночасно очищаючи від крохмального та борошнистого пилу. Без цього розсипчастої каші не зварити. Ще краще промити крупу в гарячій воді, а потім залити водою, довести до кипіння, злити і промити.

Порада №2

Ще не варто варити невелику кількість крупи у великій каструлі. Важливо, щоб гречка лежала високим шаром – так вона краще пропарюватиметься. Однак у надто маленькій каструлі крупа може пригоріти.

У низькому та широкому посуді вода швидко випарується, а крупа не встигне проваритися.

Порада №3

Якщо перед варінням обсмажити промиту крупу в маслі, то у каші з’явиться приємний гіркувато-горіховий присмак. Але не можна обсмажувати мокру гречку – спочатку потрібно просушити крупу та прожарити на сухій сковорідці, постійно помішуючи.

Тепер можна обсмажувати. На 250-300 гр крупи беруть 1-2 ст. л. рослинної олії.

Порада №4

Заливати гречку для варіння потрібно окропом. Так крупа прогріватиметься рівномірно, але раніше не звариться. Щоправда, буде смачною та розсипчастою.

Порада №5

По готовності потрібно укутати кашу рушником і залишити настоятися хвилин на 30. За цей час вона добре розпариться, стане смачною і не перевариться.

попередня статтяЯк випрати плями крові, що в’їлися
наступна статтяЯк використовувати сире молоко на городі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я