Плюси та мінуси домашніх тренувань: думка експерта

0
Плюси та мінуси домашніх тренувань: думка експерта
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб не втратити форму, а також зміцнити імунітет та емоційне здоров’я, варто внести до свого графіку між сніданком, обідом чи вечерею — простіше кажучи, прийомом іжі та переглядом серіалів — заняття спортом. Розповідаємо, яке підводне каміння може спіткати вас під час домашніх тренувань.

Переваги домашніх тренувань

№ 1: безперервний тренувальний процес

Вдома можна займатись спортом у будь-який час. Навіть закриті зали та фітнес-студії не завада для досягнення поставленої мети. Плюс на період локдауну не забороняється виходити на свіже повітря, в парки і ліс, так що можна урізноманітнити тренування заняттями на вулиці.

№ 2: не потрібно витрачати час на похід до зали

До речі, саме це багатьох зупиняло і не давало почати ходити в зал, оскільки, крім тренування, багато часу йшло на те, щоб дістатися до місця занять. Тепер все, що необхідно, – це встати, одягнути спортивну форму і кросівки, звільнити невеликий простір для тренування, і все.

№3: комфортний графік

Нарешті, не потрібно ні під кого підлаштовуватися (тренера або розклад групових занять). Ви можете займатися в будь-який зручний час, будь то ранній ранок або пізній вечір, навіть прямо зараз, тому що видалася вільна година або 15 хвилин (їх цілком достатньо, щоб виконати інтенсивне жироспалювальне тренування).

№ 4: різноманітність варіантів тренувань

У період минулого локдауну відбувся справжній бум у сфері digital-фітнесу. Багато студій випустили свої віртуальні проекти, програми тренувань (кардіо та силові), марафони, а тренери почали практикувати онлайн-заняття через Zoom та інші платформи. Завдяки цьому з’явився величезний вибір: у прямому ефірі займатись індивідуально з тренером, повторювати відеоуроки у групі чи брати участь у марафоні. Кожен варіант має безліч плюсів, головне – визначитися з тим, у якому форматі саме вам зручніше займатися.

№5: заощадження грошей

Крім того, що під час домашніх тренувань не потрібно витрачати час на збори та переміщення до місця занять, то ще й гроші можна заощадити. Існує безліч безкоштовних відеоуроків та програм з різними програмами тренувань від провідних спортсменів та фітнес-тренерів.

№6: психологічний комфорт

Психологічний комфорт також дуже важлива складова успіху, яку не можна недооцінювати. Хтось соромиться, бентежиться, і взагалі йому незручно займатися у фітнес-залі у присутності інших людей, а ось удома цей бар’єр зникає.

Недоліки домашніх тренувань

№1: відсутність мотивації

Визначити мотивацію – досить складне завдання, яке під силу вирішити далеко не кожному. Якщо ви тренуєтеся самостійно без тренера, мотивувати себе можете лише ви самі. Щоб було простіше це робити, поставте собі за мету і обов’язково визначте винагороду, яку ви отримаєте по досягненню мети (подорож до країни, яку давно мріяли відвідати або покупка сумки мрії). Потім напишіть план дій – наприклад, за два тижні потрібно виконати п’ять тренувань по 20 хвилин – і суворо дотримуйтесь його. Подібна дисципліна не лише допоможе не втратити мотивацію, а й запровадить у звичку регулярно займатися спортом.

№2: неправильна техніка

Неправильна техніка виконання вправ – це найпоширеніша проблема в домашніх тренуваннях, яка стосується як професіоналів, так і новачків. Дуже просто отримати травму при некоректній техніці виконання. Але не варто забувати, що багато фітнес-тренерів вже навчилися допомагати по відеодзвінку або через онлайн-платформи.

№ 3: відволікаючі фактори

У фітнес-студії створено всі умови для тотального занурення у процес занять. Недаремно тренери радять, переступивши поріг зали, відключити телефон або поставити його на беззвучний/авіарежим, щоб нічого не відволікало. Коли ви тренуєтеся вдома, маневр, що відволікає, може зробити будь-яка дрібниця: дзвінок у двері, грайливий кіт, порошинки під диваном та інші фактори. Намагайтеся абстрагуватися від того, що відбувається навколо, зосередившись на тренуванні. А також попередьте рідних та близьких, що протягом якогось часу будете зайняті та не зможете їм відповісти чи допомогти щось зробити.

попередня статтяЯк обрізати кущі полуниці після збирання врожаю
наступна статтяКуди занурити котлети перед смажінням, щоб зробити смачнішими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я