...
ГоловнаФітнесЯк зробити зі звичайного прибирання справжнє тренування: 6 лайфхаків, які все змінять

Як зробити зі звичайного прибирання справжнє тренування: 6 лайфхаків, які все змінять

Підпишіться на нас:

Пробіжки або заняття в тренажерному залі кілька разів на тиждень – чудовий спосіб залишатися в формі. Але що, якщо часу на тренування обмаль?

На думку тренерів, ефективні вправи можна вписати в повсякденну хатню роботу — ось як це зробити.

Присідай замість того, щоб нахилятися

На думку персонального тренера Джеймса де Лейсі, присідання – одна з найкорисніших вправ, яка задіює безліч м’язів. Він радить присідати під час прибирання щоразу замість того, щоб нахилятися, наприклад, щоб витерти дверцята нижніх шафок або щось підняти з підлоги.

Енергійніше працюй пилососом

Ще один спосіб спалити калорії під час прибирання будинку – це пилососити підлогу швидше, ніж зазвичай. «Штовхайте пилосос із більшою силою та темпом, — радить Джеймс. — Так ви збільшите частоту серцевих скорочень, перетворивши звичайне побутове заняття на кардіотренування».

Інструктор з фітнесу Метт Калкотт-Стівенс пропонує скористатися ще одним лайфхаком: «Замість того, щоб просто ходити по квартирі, робіть випади — так ви пропрацюєте ноги та сідниці, одночасно покращуючи свої навички балансувати», — каже він.

Танцюй, коли витираєш пил чи готуєш їсти

«Танці — це одна із найцікавіших форм кардіотренувань. Увімкніть вашу улюблену музику і танцюйте, коли витираєте пил — це підніме вам настрій і допоможе спалити більше калорій», — радить персональний тренер Деніел Кастільо.

Більше ходи

Коли ти наводиш порядок вдома, то часто переходиш із кімнати до кімнати. Але кількість кроків можна збільшити — наприклад, переносити речі по одній, а не збирати в оберемок. “Це чудовий спосіб підняти пульс і тримати ноги в тонусі”, – вважає де Лейсі.

Приміряй на себе роль балерини, коли миєш посуд

Миття посуду – це ще одна можливість спалити калорії та наростити м’язову масу. «Кожного разу, коли миєш посуд, то піднімайся навшпиньки, і опускай п’яти на підлогу – це чудово тренування для литкових м’язів», – говорить Метт.

Одягни обтяжувачі

Під час прибирання доводиться піднімати та переносити безліч речей. Хочеш ускладнити цей процес? Одягни обтяжувачі на руки і на ноги — і будеш вражена, наскільки добре можна під час звичайних побутових справ пропрацювати та прокачати руки та ноги.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Чи правда, що силові тренування шкідливі для суглобів і заважають схуднути

Персональний тренер дієтолог Рейчел Макферсон розвінчав популярні міфи про силові тренування в інтерв'ю порталу Yahoo News. Одна з найпоширеніших...

Як зробити ранкову зарядку на всі групи м’язів

Нещодавно вчені провели експеримент: вони виміряли інтенсивність фізичної активності, щоб зрозуміти, чи вибір часу доби впливає на ефективність...

6 нескладних та спокійних тренувань, які швидко спалюють жир

Відомо, що тренування підвищують стресостійкість та витривалість. Тому разом з різними експертами зі схуднення ми підібрали топ-6 системних,...

Ця швидка вправа допоможе зменшити живіт і позбавитися від сутулості, роби її щодня

Поза верблюда з йоги - ідеальна асана для енергійного початку дня. Така вправа має благотворний вплив на всі...