5 кроків, які потрібно зробити ввечері сьогодні, щоб схуднути завтра

0
5 кроків, які потрібно зробити ввечері сьогодні, щоб схуднути завтра
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дуже прості дії, які допомагають у нелегкій боротьбі із зайвими кілограмами. Але чи робите ви їх?

Для чого найбільше підходить вечірній час доби? Для побачень, повноцінного релаксу у ванній, перегляду стрічки Instagram чи нового серіалу Netflix? Безперечно. Але також дорогоцінний час перед початком нової трудової доби можна використовувати для того, щоб «запрограмувати» організм на ефективно схуднення. Виконуйте нескладні поради, щоб наблизитися до заповітної мети «мінус N кілограм».

Тренуватися у нічний час

Ви знаєте, що фізична активність та потовиділення допомагають вивести з організму зайву рідину і хоч трохи, але схуднути. Коли ж це робити, якщо день розписаний по годинах та хвилинах? Нас довго привчали до думки, що тренуватися пізно ввечері та вночі — погано, як мінімум, бо збуджена нервова система потім довго не дасть заснути. На щастя, все індивідуально — займатися ввечері можна. Національний фонд сну (організація, що діє в США) провів масштабне дослідження, в ході якого 60% людей, що не мають проблем зі сном при фітнес-заняттях у будь-який час, навіть незадовго до відправлення в ліжко. Відмінна новина, щоб включити у вечірній “to do-лист” хоча б заняття на тренажері-степері або розтяжку.

Менше солі на вечерю

Гостра азіатська кухня, пряна кавказька – точно не ваші варіанти, якщо вранці ви не хочете прокинутися роздутими та набряклими. Вся справа в солі: солона їжа змушує пити більше, ніж зазвичай, а її надлишки залишаються в організмі на всю ніч, гальмуючи мікроциркуляцію рідини та затримуючи її надлишки. Сіль взагалі ─ не «маст хев», коли йдеться про ЗОЖ. Саме тому, коли ви з’їдаєте ввечері одну порцію ролів, щедро приправлену соєвим соусом, вранці виглядатимете «пишніше», ніж зазвичай. Вже знають майже всі, що ідеальна вечеря – це овочі на пару і пісний білок (риба, куряча грудка) і мінімум солі.

Зібрати ланч-бокс

Ресторанна та готова «швидка» їжа містить у середньому вдвічі більше калорій, ніж ви повинні споживати за один прийом їжі. І тут ми навіть не говоримо про те, що ваш раціон при активному схудненні має бути з дефіцитом калорій, тобто ваші енерговитрати мають бути більшими, ніж калорійність обіду. Домашнє харчування, безумовно, у пріоритеті, адже ви точно знаєте, що приготували, яким способом та на якому вигляді олії. Але у кого в ранковому поспіху є час, щоб збирати їжу із собою? Врятуйте себе від надкалорійного (і неекономного) бізнес-ланчу, приготувавши корисний ланч-бокс напередодні увечері.

Зінити штори на темніші

Гормон мелатонін допомагає організму виробляти більше калорій-спалювачів жиру. Мелатонін – це наш регулятор добових ритмів, завдяки якому, у тому числі, ми добре засинаємо і прокидаємося відпочилими та повними сил, якщо сон був здоровим та міцним. А повноцінний відпочинок — те, що допомагає утримувати позиції за гарне самопочуття та гарну фігуру. Фізіологічно мелатонін починає вироблятися, коли ви у темряві. Переконайтеся, що штори світлонепроникні та розсувайте їх, тільки коли настане час вставати. З цієї причини краще заздалегідь відключати всі гаджети чи переводити в режим «тільки будильник». Це непряма дія, спрямована на оздоровлення організму, але вона може добре підкріпити вашу боротьбу з зайвою вагою.

Вимкнути батареї (або спати з відкритим вікном)

Ідея спалювання жиру під час сну може здатися неймовірно привабливою – ви спите і худнете – але нереалістичною. Але дослідження Національного Інституту здоров’я (існує та діє в американському містечку Бетесда штату Меріленд), тим не менш, показує, що люди, які сплять при температурі 19 ° C під час сну спалювали на 7% більше калорій (не так і мало, коли нічого не робиш! ), ніж ті, хто відпочивали при 24 ° C.

попередня статтяЩо зробити з картоплею, щоб борщ вийшов більш насиченим
наступна статтяДієтолог розповіла, як подолати голод перед сном
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я