...

Як правильно смажити яловичину на сковорідці: 5 секретів від шеф-кухаря

Підпишіться на нас:

Дієтологи, звичайно, не в захваті від смаженого червоного м’яса, вважаючи, що це одна з найшкідливіших страв у світі. Однак хіба можна встояти перед ним, коли по кухні почали розноситися неймовірні аромати?

Подробиці

Як правило, смаження яловичини вимагає меншої кількості часу, ніж варіння або тушкування, тому господаркам варто взяти на замітку цей варіант вечері, якщо на  приготування обмаль часу.

Які 5 секретів смаженої яловичини потрібно знати:

1.М’ясо.

Часто на ринку або навіть у магазині можна зустріти акцію на цей вид м’яса. Однак не поспішайте радіти та купувати: швидше за все, воно вже не першої свіжості.

Щоб уникнути ризику отруєння, оминайте його.

2.Стара яловичина.

Якщо ви хочете заощадити, то можна купити стару яловичину і вона не вийде жорсткою, якщо ви приготуєте правильний маринад. Вам знадобиться на 1 кг м’яса 3 ківі, 3 зубчики часнику, цибулина середніх розмірів. Спочатку потрібно нарізати яловичину, а потім замаринувати її з кашкою ківі, дрібно посіченого часнику та нашаткованої цибулі.

Відправити м’ясо в холодильник на 60 хвилин маринуватись і після приступати до смаження.

3.Час.

Якщо ви готуєте стейк, то загалом витратите хвилин 8 від сили. Якщо ви просто хочете посмажити м’ясо, то вам знадобиться близько 20 хвилин.

4.Сіль.

Соліть вже готову страву, інакше яловичина вийде жорсткою і не соковитою.

5.Сковорідка.

Ідеальним варіантом стане чавунна сковорідка з товстим дном та стінками. Також непогано підходять спеціальні сковорідки для гриля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я