...

Як приготувати смачний сирний пудинг

Підпишіться на нас:

Дуже популярним видом десерту, який охоче готують у різних країнах, є пудинг, придуманий в Середні віки англійцями. Цим смачним десертом поласувати після обіду або вечері. Люблять пудинги і дітлахи, і дорослі.

Подробиці

Ми рекомендуємо вам ознайомитися з рецептом приготування пудингу з кисломолочного сиру, який буде прекрасним доповненням на будь-якому столі.

Рецепт приготування сирного пудингу нескладний і впоратися з ним, за бажанням, може будь-хто. Для того щоб зробити пудинг із сиру та молока, знадобляться такі продукти:

  • триста грамів некислого свіжого кисломолочного сиру;
  • півсклянки молока;
  • десять грамів желатину;
  • цукор додається за смаком (залежить від кислоти сиру та від уподобань у вашій родині);
  • за смаком додаються й різні фрукти та ягоди, які дають сирному пудингу смак та колір.

Добре використовувати в пудингу вишні без кісточок, малину, червону або чорну смородину, темну сливу, родзинки та свіжий виноград, а також інші фрукти, що дають колір сирній масі.

Для того, щоб сирний пудинг вийшов ніжним і без крупинок, найкраще використовувати блендер або міксер. Інакше потрібно протирати весь сир крізь сито, а це займе більше часу, та й сам пудинг вийде менш пишним і однорідним.

Крім перерахованих вище фруктів та ягід під час приготування пудингу з сиру можна використовувати не тільки свіжі плоди, але й консервовані. Також можна використовувати сухофрукти та подрібнені горіхи.

Для привабливості в пудинг можна додати натуральні харчові барвники, що зробить його красивішим.

Спочатку потрібно змішати желатин з чвертю склянки молока, добре розмішати і дати йому час настоятися. Поки ви готуватимете для пудингу інші продукти, желатин убере молоко і буде готовий до використання.

Сир викладають у глибокий посуд, додається до смаку цукор і збивається до однорідної маси.

Залежно від сухості і розсипчастості сиру його можна або віджати, щоб прибрати зайву рідину, або додати пару ложок домашньої сметани або вершків. Збита сирна маса повинна вийти солодкою, повітряною та легкою.

Якщо ви збираєтеся додати в сирний пудинг кислі ягоди та фрукти, то має сенс додати в сирну масу більше цукру і ще раз добре збити.

Щоб пудинг залишився білого кольору, ягоди і фрукти знадобиться після додавання в сирну масу акуратно перемішати ложкою, тоді вони не дадуть колір всьому пудингу. Якщо ж ви хочете, щоб пудинг став кольоровим, то після додавання плодів або харчових барвників усю сирну масу потрібно ще раз перемішати міксером або блендером.

Далі потрібно в желатин, що ввібрав молоко, додати чверть склянки молока, що залишилася, добре перемішати і поступово нагріти, поки весь желатин не розчиниться. Найзручніше це робити на водяній бані та злегка перемішувати молочну масу, температура якої не повинна перевищувати 45 градусів.

Після розчинення желатину молочна суміш остуджується до кімнатної температури та вливається у сирну масу з ягодами та фруктами. Після цього вся сирна маса міститься у підготовлені форми, які можуть бути різних розмірів та форм.

Якщо ви не хочете довго чекати, то зручніше помістити пудингову масу в маленькі форми, де пудинг застигне набагато швидше. Якщо ж вам нема куди поспішати, то можна помістити сирний пудинг у звичайні тарілки, поставити їх в холодильник і через пару годин пудинг із сиру буде повністю готовий.

Тарілку дістають із холодильника, перевертають та акуратно відокремлюють від посуду над плоскою стравою, на якій зручніше розрізати пудинг на частини для всієї родини. Пудинг з дрібних форм викладають на тарілки і подають повністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я