7 помилок, через які домашні тренування не дають результат

0
7 помилок, через які домашні тренування не дають результат
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Останні кілька років, домашні тренування стали реальністю для дуже великої кількості людей по всьому світу. Безумовно, заняття вдома можуть мати як переваги, так і недоліки перед тренуваннями в залі. Але завжди є компроміс. Коли ви вдома запроваджуєте тренування з власною вагою, можна випустити з уваги правильну техніку. Або можна вибрати програми, в яких не враховуються ваші конкретні потреби у фітнесі і зрештою ці варіанти можуть завдати шкоди – знаєте ви про це чи ні. Ось сім поширених помилок, які часто робляться під час тренувань, про які слід знати.

Тренування випадкові

Ви вибираєте тренування спонтанно? Чи дотримуєтеся модного режиму, який якийсь фітнес-інфлюєнсер розмістив у своєму обліковому записі в соціальних мережах, не замислюючись про те, чи підходить він вам? Що ж, випадкові тренування – це ще не кінець світу. Однак, коли ви вибираєте довільну програму без вдумливого розгляду, ви наражаєтеся на ризик перетренованості певної частини тіла.

Занадто легкі вправи

Робота з надто легким навантаженням не дасть бажаного результату. Переконайтеся, що ви завжди використовуєте правильну техніку і не старайтеся облегшити собі участь за рахунок відходження від загальної стратегії.

Занадто багато кардіо

Якщо ваша мета – нарощування м’язової маси, не виконуйте дуже багато кардіо вправ, нехтуючи тренуваннями з обтяженням. Занадто багато кардіо може збільшити ризик травм і утруднити нарощування м’язової маси, особливо якщо ви не споживаєте достатньо білка або калорій. Щоб підтримувати або нарощувати м’язову масу, займайтеся силовими тренуваннями щонайменше тричі на тиждень.

Занадто мало спите

Щоб зберегти бажану фігуру, зробіть сон одним із головних пріоритетів. Хронічне недосипання здатне змінювати рівень гормонів в організмі, викликаючи підвищення апетиту та ризик небажаного набору ваги. Втома, пов’язана з недосипанням, може зробити будь-які тренування обтяжливими. Ви можете навіть повністю відмовитися від тренувань, тому що постійно почуваєте втому.

П’єте надто мало води

Недостатня кількість води протягом дня може позначитися на домашніх тренуваннях, рівні енергії та загальній якості життя. Щоб переконатися, що ви п’єте достатньо води та інших рідин, слідкуйте за споживанням рідини протягом дня. Якщо ви отримуєте достатньо води, ваша сеча має бути світло-жовтою або прозорою, а не темно-жовтою або коричневою.

Не викладаєтесь на 100 відсотків

Під час домашніх тренувань може бути складно змусити себе старанно працювати, але якщо прикладати дуже мало зусиль, ви, швидше за все, не досягнете бажаних результатів. Щоб отримати мотивацію, необхідну для того, щоб змушувати себе зробити більше, ніж зазвичай, спробуйте:

  • тренування з другом чи членом сім’ї;
  • онлайн тренування з інструктором;
  • прослуховувати мотиваційну музику.

Встановлюйте особисті цілі за тривалістю та інтенсивністю тренування та збільшуйте їх з часом. Структуровані тренування, яким слід слідувати, і постановка цілей — один із найкращих способів підвищити інтенсивність тренування та уникнути поширених помилок домашніх тренувань.

Немає плану

Починайте кожне тренування з поставленої мети, тому що неправильне планування — одна з найгірших помилок домашнього тренування, яку ви можете зробити. Незважаючи на те, що під час вправ важливо прислухатися до свого тіла, відсутність цілей дозволяє легко відмовитися від тренувань зарано або недостатньо сильно змушувати себе.

Якщо ви новачок у тренуваннях, почніть з невеликих цілей займатися хоча б 20 хвилин на день. На додаток до запланованих вправ, збільшуйте обсяг повсякденної активності, такий як робота в саду або вигул собаки.

попередня статтяЩо допоможе зробити півонії пишними та довгоквітучими
наступна статтяЯк розварити горох за 15 хвилин
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я