Після цієї каші довго не хочеться їсти: ідеально збалансований рецепт для сніданку

Вівсяна каша – класичний сніданок, з якого починається ранок більшості людей. Однак часто ми готуємо її неправильно, через що невдовзі відчуваємо голод, зриваємося на перекушування і набираємо зайву вагу. Спробуй приготувати кашу за рекомендаціями нутриціологів – результат тебе здивує!

Вівсяна каша довгого варіння багата на вітаміни групи В, амінокислоти, а також містить чимало білка і клітковини, необхідної для здоров’я кишечника і прискорення обмінних процесів в організмі. Саме тому дієтологи продовжують радити їсти вівсянку на сніданок – незважаючи на те, що в соцмережах можна знайти безліч інших не менш корисних рецептів.

Однак не варто забувати, що вівсянка вівсянці різниця. Пластівці швидкого приготування майже не містять корисних речовин. А каша, зварена на молоці, з додаванням цукру та інших солодких добавок, викличе лише здуття та швидке настання голоду.

Щоб сніданок з вівсянкою повноцінно закрив норму отримання білків, жирів і вуглеводів, а також добре наситив на найближчі кілька годин, потрібно додати до каші парочку інгредієнтів, які зроблять її ще кориснішою і смачнішою.

  • По-перше, варити вівсянку краще на воді. Якщо смак такої каші тобі не подобається, спробуй використати рослинне молоко з чистим складом. Ну, або ж воду та молоко у пропорції 1:1.
  • По-друге, кашу слід заправити олією. Причому краще, якщо це буде не вершкове, а рослинна олія чи урбеч із насіння та горіхів. Ложечка кокосової або арахісової пасти надасть каші цікавого смаку — і наситить організм корисними жирами.
  • По-третє, поживність вівсянки можна збільшити, додавши додатковий білок. Поклади в кашу пару шматочків сиру, кунжут, насіння чиа або горіхи.

Завдяки цим інгредієнтам звичайна ранкова страва перетвориться на справжній кулінарний шедевр – корисний за всіма показниками! Переконайся в цьому сама і якнайшвидше: все-таки готується така каша не довше, ніж якщо слідувати звичайному рецепту.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я