[tds_menu_login inline="yes" guest_tdicon="td-icon-profile" logout_tdicon="td-icon-log-out" show_menu="yes" toggle_txt="Your Profile" menu_uh_padd="12px 20px" menu_ul_padd="12px 20px" menu_ulo_padd="12px 20px" menu_gc_padd="12px 20px" menu_gh_padd="15px 20px" menu_uh_color="var(--lc-primary)" menu_uh_border_color="var(--lc-lgrey-c1)" menu_bg="var(--lc-greyish)" menu_ul_link_color="var(--lc-black)" menu_ul_link_color_h="var(--lc-primary)" menu_ul_sep_color="var(--lc-lgrey-c1)" menu_uf_txt_color="var(--lc-black)" menu_uf_txt_color_h="var(--lc-primary)" menu_uf_icon_color="var(--lc-black)" menu_uf_icon_color_h="var(--lc-primary)" menu_uf_border_color="var(--lc-lgrey-c1)" f_uh_font_family="sans-serif_global" f_links_font_family="sans-serif_global" f_uf_font_family="sans-serif_global" f_uh_font_size="14" f_links_font_size="14" f_uf_font_size="14" f_uf_font_line_height="1.2" f_links_font_line_height="1.2" f_uh_font_line_height="1.2" f_uh_font_weight="500" f_links_font_weight="400" f_uf_font_weight="500" menu_ul_sep_space="0" menu_ul_space="10" f_gh_font_family="sans-serif_global" f_btn1_font_family="sans-serif_global" f_btn2_font_family="sans-serif_global" show_version="" toggle_txt_color="var(--lc-black)" toggle_txt_color_h="var(--lc-primary)" icon_color="var(--lc-black)" icon_color_h="var(--lc-primary)" f_toggle_font_family="sans-serif_global" f_toggle_font_transform="" f_toggle_font_size="eyJhbGwiOiIxNiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" f_toggle_font_line_height="1.2" f_toggle_font_weight="600" menu_arrow_color="var(--lc-greyish)" menu_border_color="var(--lc-greyish)" menu_shadow_shadow_size="0" menu_shadow_shadow_offset_vertical="0" f_gh_font_size="14" f_btn1_font_size="14" f_btn2_font_size="14" f_btn2_font_line_height="1.2" f_btn1_font_line_height="1.2" f_gh_font_line_height="1.2" menu_gh_color="var(--lc-primary)" menu_gh_border_color="var(--lc-lgrey-c1)" menu_gc_btn1_bg_color="var(--lc-lgrey-c1)" menu_gc_btn1_bg_color_h="var(--lc-primary)" menu_gc_btn1_color="var(--lc-black)" menu_gc_btn1_color_h="var(--lc-white)" menu_gc_btn1_border_color="var(--lc-lgrey-c1)" menu_gc_btn1_border_color_h="var(--lc-primary)" menu_gc_btn2_color="var(--lc-black)" menu_gc_btn2_color_h="var(--lc-primary)" f_gh_font_weight="500" f_btn2_font_weight="500" f_btn1_font_weight="500" menu_gh_txt="Explore account options." icon_size="20" avatar_size="20" disable_dropdown="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJwYWRkaW5nLXJpZ2h0IjoiMjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiJ2YXIoLS1sYy1kYXJrLWJsdWUpIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ=="]

Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img
ДодомуЗдоров'яНе тільки антиперспірант: 5 ефективних способів позбутися поту надовго

Не тільки антиперспірант: 5 ефективних способів позбутися поту надовго

На полицях магазинів стоять безліч дезодорантів та антиперспірантів, але що робити, якщо вони не допомагають і на улюблених блузках залишаються жовті плями? Рішення є! Ми зібрали п’ять способів дати поту відсіч.

Іонофорез

Іонофорез – один із найбезпечніших та найефективніших способів боротьби з підвищеним потовиділенням. Ця процедура призначена для долонь та стоп. Руки та ноги опускаються у ванни з водою, до них за допомогою спеціального апарату біжать слабкі електричні імпульси. Мікроструми доставляють лікарські речовини безпосередньо до потових залоз. Триває така процедура близько 20-40 хвилин, а курс складається з 5-10 повторень, що виконуються щодня або через день.

Лазер

Якщо деякі процедури лише блокують роботу потових залоз, то лазер дозволяє позбутися їх раз і назавжди. Операція проводиться під місцевою анестезією. Хірург робить мікропрокол діаметром не більше 1 мм через який вводить під шкіру тонку лазерну трубочку. Впливу піддаються тільки залози, а шкіра і навколишні тканини залишаються недоторканими. Процес триває 30-40 хвилин, після чого на ділянку, що обробляється, накладається пов’язка, яку потрібно носити кілька днів.

Уколи ботоксу

Ін’єкції ботоксу допомагають не лише сховати зморшки, а й забути про пітливість. Найчастіше цю процедуру проводять в підпашках, а також на долонях, стопах та обличчі. Перед сеансом відмовся від дезодоранту, щоб лікар побачив повну картину. Щоб не колоти навмання, а точково завдавати ударів по проблемних місцях, фахівці проводять пробу Мінора: пахви змащують йодом і посипають крохмалем. Там, де крохмаль набуває фіолетового відтінку, знаходяться найактивніші залози. Процедура безболісна і, як правило, не потребує анестезії. Вона займе не більше 15 хвилин, а результат буде тішити приблизно півроку.

Видалення частини шкіри

Найрадикальнішим методом боротьби з пітливістю стане видалення частини шкіри. Проводиться така операція тільки в зоні пахв, але в неї є одна вада – можливість появи довгого рубця або шраму. Незважаючи на це, багато хто зважується лягти під скальпель хірурга, адже ефективність цього способу дорівнює 100%. Крім того, ті, хто пережив операцію, назавжди прощаються з волоссям у цій області.

Дієта

Раціон сильно впливає наш організм, зокрема і процеси потовиділення. Для початку перевір своє щоденне меню. Деякі продукти (прянощі, алкоголь та солодкі газовані напої) активують виділення поту. Щоб дізнатися, хто з них твій справжній ворог, проведи невеликий експеримент. Для початку відмовся від потенційно небезпечних продуктів, потім поступово повертай їх по одному в свій раціон і уважно стеж за реакцією організму. Крім «порушників спокою» на прилавках лежать і маленькі помічники, які зменшують вироблення поту, наприклад, сушені яблука та груші, гречка, червоне м’ясо, а також молоко, тверді сири, соя, кунжут і петрушка.