Які 10 приємних дрібниць потрібно робити перед сном, щоб виспатися

0
Які 10 приємних дрібниць потрібно робити перед сном, щоб виспатися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після робочого дня довго не вдається розслабитись. Навіть на шляху додому ми за інерцією продовжуємо скролити стрічку новин та соцмережі, а шум транспорту заглушуємо музикою у навушниках. Через розмаїття інформації мозок і психіка продовжують працювати на межі, хоча час вже змінити темп ходьби і просто насолоджуватися часом наодинці з собою. В цій статті розповідаємо, які приємні дрібниці потрібно зробити перед сном.

Гуляти на свіжому повітрі

Замість поспішати додому, вийди на кілька зупинок раніше і трохи пройдися наймальовничішими вулицями району. Ковток свіжого повітря упорядкує думки і принесе відчуття гармонії. А краще вирушай на прогулянку зі своїм вихованцем у парк. Контакт із природою та твариною повернуть тебе у стан тут і зараз.

Почитати книгу

Звичайно, читання вимагає певної концентрації, яка зазвичай на нулі до кінця робочого дня. Проте це гідна альтернатива соцмережам. Можливо, не відразу вийде поринути, але справа за малим. Достатньо читати кілька сторінок щодня, щоб сформувати корисну звичку. Читання книжки допоможе тобі налаштуватися на більш спокійну хвилю перед сном.

Записати враження дня у щоденнику

Протягом дня ми робимо купу справ та відчуваємо багато емоцій, які не знаходять виходу. Виплесни все, що думаєш і відчуваєш на папір. По-перше, це допоможе впорядкувати думки, а по-друге, згодом ти виявиш, що навколо тебе відбувається багато дивовижного. Ведення особистого щоденника допоможе тобі тренувати спостережливість.

Випити чашку трав’яного чаю

Перед сном особливо корисно випити трав’яний чай – м’ятний, з ромашкою, лавандою, материнкою чи липою. Оскільки вони не містять кофеїну і мають м’який заспокійливий ефект, тобі легше буде налаштуватися на здоровий сон. Тільки не пий занадто багато рідини, щоб на ранок не прокинутися з набряклим обличчям і мішками під очима.

Написати план наступного дня

Щоб менше втомлюватися, потрібно правильно розподілити справи протягом дня. Це дозволить тобі бути продуктивнішою і зберегти енергію. Також корисно скласти список фінансових витрат.

Зайнятися б’юті-рутиною

Влаштуй собі невелике свято: поніжся у гарячій ванні з солями, зроби манікюр, помаж тіло оліями та кремами. Попроси близьку людину зробити тобі масаж. Включи гарну музику і просто помрій так, ніби все можливе.

Прибрати усі гаджети

Засипати з гаджетом у руках – погана ідея. Щоб не почуватися розбитою, прибери їх подалі, а замість них збери пазли або помалюй.

Приготуй на завтра одяг та їжу

Щоб з ранку нічого не шукати, одразу поклади з вечора свіжий одяг і приготуй їжу. Це набагато полегшить твою ранкову рутину.

Медитуй

Не треба перенапружуватися та бігти марафон. Щоб розслабити тіло перед сном, достатньо потягнутися, зайнятися йогою та помедитувати.

Подякувати всесвіту

І, нарешті, скажи всесвіту спасибі за все. Навіть якщо тебе обтяжують якісь неприємності, будь вдячна за досвід і сконцентруйся на тому, що корисного ти можеш зробити прямо зараз.

попередня статтяКорисна порада, що робити, коли випадково загнали колючку
наступна статтяНайбюджетніший і найшвидший весняний салат з огірка та яєць
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я