Тренувальні корсети для талії: чому не варто їх носити

0
Корсети для талії: чому не варто їх носити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У промисловості фітнесу, як і в світі моди, постійно з’являються нові тренди. Одним із них стали тренувальні корсети.

Багато знаменитостей стверджують, що саме «кросовки для талії» допомагають їм досягти силуету «пісочний годинник». Однак професіонали впевнені, що корсети можуть завдати більше шкоди, ніж користі, і чому.

Тренувальні корсети заважають правильно дихати

Як пояснює фізіотерапевт Наталі Тошкофф, корсети заважають процесу природного дихання. «Вони не дозволяють діафрагмі правильно рухатись у міру того, як легені наповнюються повітрям. Це може призводити до використання для дихання дрібних допоміжних м’язів шиї та плечей, що перетворює його на поверхневе», — каже Наталі.

Її думку підтверджує невелике дослідження 2018 року, проведене Терренсом Гріном та Амандою Робі: згідно з його результатами, жінки, які носять корсети, частіше стикаються з задишкою, пітливістю та посиленням болю, ніж ті, які не користуються такими девайсами.

За словами сертифікованого персонального тренера Брендона Ніколаса, через тиск корсету природний процес розтягування та стиснення кору під час вправ порушується. «Це призводить до повільної деградації м’язів діафрагми та проблем із диханням у довгостроковій перспективі», — каже він.

Ефект від носіння корсета недовговічний

Тренувальні корсети, як і компресійна білизна, зменшують набряк або здуття живота, проте триватиме такий ефект недовго. «Коли організм відновить водяний баланс, кілограми знову повернуться. Забрати його назавжди можна, тільки якщо ви спалите жир», – пояснює Ніколас.

У післяпологовий період корсети підвищують ризик пролапсу матки

Після вагітності деякі жінки стикаються з діастазом – збільшенням проміжку між прямими м’язами живота. За словами Тошкофф, іноді дівчата використовують корсети, щоб звести їх разом, проте такий метод може бути вкрай небезпечним для здоров’я.

Такі “тренажери для талії” викликають підвищений тиск на живіт, що призводить до більшого навантаження на тазове дно. Тому використання корсетів може призвести до пролапсу матки або посилити наявний», — пояснює Наталі.

Як зробити талію без шкоди для здоров’я?

Насамперед треба пам’ятати, що тонка талія лише естетичний стандарт, а не показник здоров’я. Не варто прагнути до «пісочного годинника» — можливо, у тебе просто інший тип фігури.

Худнути треба за допомогою здорових звичок, а не корсетів для талії. Дотримуйся правильного харчування, витрачай 150 хвилин на тиждень на аеробні вправи, спи 7-9 на день і борися зі стресом — і станеш стрункою та підтягнутою, не нашкодивши собі.

попередня статтяЩо посадити біля фруктових дерев, щоб був розкішний врожай
наступна статтяЯк зробити пряники по-особливому ароматними: секрет в додатковому інгредієнті
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я