Експерти дійшли висновку, що холодна вода допомагає худнути

0
Експерти дійшли висновку, що холодна вода допомагає худнути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Британські вчені зробили чергове неймовірне відкриття: купання у крижаній воді приносить користь. Якщо сама думка про моржування викликає здригання, нові наукові дані можуть змусити змінити вашу думку.

Подробиці

У дослідженні, опублікованому в «Cell Reports Medicine», виявилося, що молоді чоловіки, які хоча б раз на тиждень брали участь у крижаних запливах та відвідуванні сауни, мали метаболічну перевагу перед тими, хто не брав участі у цих заняттях.

Вплив екстремальних температур покращив їхню «терморегуляцію» (тобто здатність регулювати температуру тіла) порівняно з контрольною групою. Вони краще переносили холод – корисну навичку для ранкових пробіжок – і могли ефективніше охолоджуватися в спеку.

Як додатковий бонус ця адаптація дозволяла їх організмам також спалювати більше калорій, щоб підтримувати більш комфортну температуру, що дозволило експертам припустити, що холодне плавання може бути перспективною стратегією збільшення енерговитрат і, отже, привести до втрати ваги. Далі безжальні вчені мають намір випробувати цей метод на людях із надмірною вагою.

Додайте до цього недавні дослідження Університету Портсмута (Великобританія), які показали, що освіжаючий заплив у холодній воді призводить до «негайного поліпшення настрою […] та поступового зменшення симптомів депресії» — і можна прямувати до водойми прямо зараз.

Ще не готові? Спробуйте почати з контрастного душу після тренування, а при відвідуванні сауни частіше чергуйте холодний басейн і парну, що призведе до тих же корисних ефектів.

попередня статтяГоловні правила та помилки недосвідчених квітникарів при живцюванні троянд
наступна статтяУ якому посуді варити кашу, щоб блюдо вийшло “розсипчастим”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я