7 помилок, які заважають вам схуднути

0
7 помилок, які заважають вам схуднути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви мрієте схуднути, але вага не зсувається з мертвої точки? Тренер-дієтолог Ксенія Литвинова розповідає, які помилки можуть бути причиною цього.

Ви заганяєте себе у жорсткі рамки та хочете побачити миттєвий результат

“Усе! Із завтрашнього дня — жодних поблажок. Почну стежити за харчуванням: їм продукти тільки зі списку корисних, за розкладом, щотижня — розвантажувальний день». Такі ультимативні установки можуть бути мотивовані на короткий час, але в довгостроковій перспективі вони не спрацюють. Важливо не впадати в крайнощі і вводити зміни поступово, щоб не перегоріти на півдорозі. Чекати на миттєвий результат — ще одна помилка, яка також може призвести до втрати мотивації. Тут важливі послідовність, регулярність та комплексний підхід.

Ви сідаєте на строгу дієту, не порадившись із дієтологом

Ви дотримуєтесь дієти? Чи ви впевнені в тому, що вона вам підходить? Наприклад, сидіти на безвуглеводній дієті шкідливо: організм починає «сам себе їсти», рівень токсинів зростає, страждає печінка. Відмовлятися від будь-якої жирної їжі теж неправильно. Раціон краще складати разом із дієтологом, який підкаже, які продукти, як і в якій кількості вам краще їсти. Важливо бути в гармонії із собою та своїм тілом.

Ви не обмежуєте солодке та фастфуд

Солодке та фастфуд призводять до зростання адипоцитів (жирових клітин) у підшкірно-жировій клітковині. Після того, як ви з’їли щось солодке, в організмі починає вироблятися додатковий інсулін – адипоцит роздмухується, обсяги тіла зростають. Організм вимагає солодкого, бо йому не вистачає енергії. В результаті ви отримуєте заряд бадьорості, але солодка енергія – це ненадовго. Якщо ви відчуваєте постійне бажання їсти солодке та фаст-фуд, ймовірно, ви п’єте мало рідини та ведете малорухливий спосіб життя. Що допоможе? Тренування та правильний питний режим. Метаболізм розженеться, з’являться сили, і рука перестане тягнутися до шкідливого перекушування.

Ви не займаєтесь спортом регулярно

Звичайно, без збалансованого харчування ви ніколи не отримаєте фігури мрії. Але й без регулярних тренувань також. Якщо для вас це не аргумент, подумайте про те, як ви почуватиметеся через 15, 20, 30 років?.. Через малорухливий спосіб життя в похилому віці вас спіткають проблеми з суглобами, і ви не зможете нормально пересуватися. А ось набряклість, біль у спині, ногах, шиї ви ризикуєте отримати вже зараз, якщо не займатиметеся спортом.

Звісно, спорт потребує зусиль. Але навіть 15-20 хвилин на день, присвячених нескладним фізичним вправам на певні групи м’язів, можуть дати позитивний результат. На щастя, зараз існує безліч онлайн-тренувань, до яких ви можете приєднатися у будь-який зручний час та в будь-якому місці.

Ви знаходитесь в постійному стресі

Коли людина перебуває в стресі, в її організмі активно виробляється гормон кортизол, через який організм також терміново починає накопичувати жир, щоб захиститися (так склалося еволюційно). Тому варто якомога рідше хвилюватися. Щоб зняти стрес, займіться, наприклад, розслаблюючими техніками: розтяжкою, дихальною гімнастикою, пілатесом, йогою, медитаціями, цигун.

 Ви не ходите на масаж

Не варто недооцінювати масаж (навіть класичний ручний) – він допоможе вивести з організму зайву рідину, покращити кровообіг, розслабити м’язи та привести тіло до тонусу. Особливо добре сходити на корекцію фігури, бажано це робити двічі на тиждень. Рекомендую спробувати апаратні методики – наприклад, LPG масаж, який не завдає ніякого дискомфорту, але при цьому активно опрацьовує проблемні зони і може позбавити пари-трійки зайвих сантиметрів.

Ви постійно відкладаєте день, коли почнете займатися собою

Жодних «завтра, з понеділка, після відпустки» — про свій спосіб життя необхідно замислитися зараз, інакше численні справи ніколи не дадуть вам розпочати. Дотримуватися здорового раціону і регулярно займатися спортом важливо не тільки для того, щоб добре виглядати, але і для того, щоб бути здоровим і добре почуватися.

попередня статтяКартопляні деруни без яєць та борошна
наступна стаття5 варіантів заміни цукру в каві
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я