Розтягнися на всю довжину: 6 незаперечних плюсів розтяжки

0
Розтягнися на всю довжину: 6 незаперечних плюсів розтяжки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Напевно, ти не раз чула про те, що стретчинг (вправи на розтяжку) корисний для здоров’я — особливо тим, хто веде сидячий спосіб життя. Ось кілька доведених переваг стретчингу:

1. Енергія після обіду

У другій половині дня багато хто почувається втомленим і вимотаним. Усього 2-3 хвилини стретчингу – і ти повернешся до життя! Це швидше (і дешевше), ніж замовити та випити чергову каву.

2. Поліпшення балансу

Невелике дослідження за участю 42 студентів показало, що півгодини вправ на розтяжку покращують координацію рухів та відчуття балансу.

3. Легше рухатись

Регулярні розтягування зміцнюють м’язи, але важливо робити правильні вправи. Фахівці радять уникати статичного розтягування та використовувати масажні ролики. Згодом ти відчуєш небувалу легкість у всьому тілі.

4. Не замість спорту, а разом із ним

Вправи на розтяжку корисно виконувати до та після силових тренувань. Поліпшення координації та рухливості сприяє тому, що ти зможеш нижче згинатися і стрибати вище. Крім того, динамічний стретчінг (розтяжка в русі) підвищує температуру і покращує роботу м’язів, а статичний краще застосовувати в кінці тренування для розслаблення.

5. Знижується рівень цукру

Вправи допомагають стежити за рівнем глюкози та знижувати його, що особливо корисно хворим на діабет.

6. Менше стресу

Стретчінг допомагає розслабитися і фізично, і емоційно. Тільки не потрібно робити вправи, якщо боляче – значить, щось ти виконуєш неправильно.

попередня статтяКоли треба накривати виноград на зиму
наступна статтяЯк приготувати рибу з вершками та овочами в мікрохвильовці, якщо немає духовки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я