Експерти дали 5 порад, як покращити якість сну

Підпишись на нас:

Сон має великий вплив на працездатність нашого організму. Недосип може впливати на продуктивність протягом дня, а також на швидкість метаболізму і зовнішній вигляд шкіри. Тому експерти радять приділяти велику увагу як кількості сну так і його якості. Ми зібрали 5 порад, які допоможуть висипатись.

Слідкуйте за режимом

Лікарі впевнені, що лягати і прокидатися потрібно завжди в один і той же час — незалежно від того, чи це робочий день, чи вихідний. Так, спати до обіду в неділю — не найкраща витівка. Це збиває циркадні ритми організму, тому після такого «відсипного» заснути раніше не вдасться, а встати в понеділок на роботу буде ще складніше звичайного.

Провітрюйте кімнату

Не забувайте провітрювати кімнату перед сном, а в теплу пору року спробуйте спати з відчиненим вікном. Це допоможе позбавитися несприятливих бактерій, які утворюються в повітрі протягом дня, а також наповнить кімнату киснем, який допомагає швидше заснути та насичує організм. Саме через підвищений вміст кисню в повітрі ми так добре спимо за містом. Крім того, спати корисніше у прохолодному приміщенні.

Позбавтеся джерел світла

На якість сну пряме впливає гормон мелатонін – саме його прописують приймати у вигляді таблеток тим, хто страждає від безсоння. Він виробляється у нашому організмі сам і без медикаментозного втручання, але цього потрібно створити правильні умови. Найголовніше – темрява. Мелатонін виробляється тільки тоді, коли вам у вічі не потрапляє світло. Допомогти цьому можуть щільні штори або нічна маска на очі.

Не наїдайтеся на ніч

Їсти на ніч не корисно не тільки для вашої фігури. Заснути з набитим шлунком значно складніше, ніж із порожнім. Крім того, протягом ночі ваш організм витрачатиме сили та енергію на те, щоб переварити їжу – замість того, щоб відпочивати та набиратися сил для наступного дня.

Гуляйте перед сном

Це здається очевидним, але кисень, насичуючи мозок, діє на організм як снодійне. Погодьтеся, що на природі це відчувається особливо сильно: після дня на свіжому повітрі кожен швидко засне міцним сном – тому, якщо ви знаходитесь за містом, обов’язково скористайтеся цією порадою. Однак, якщо ви живете в галасливому мегаполісі, вечірня прогулянка також може допомогти подолати безсоння. Постарайтеся уникати місць з великим скупченням машин і людей – годинна прогулянка допоможе відволіктися від тривожних думок і розслабитися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати салат з яловичини та овочів: «секрет» в гарячій заправці

Салат з яловичиною дуже поживний та смачний. Він може...

Чому потрібно їсти ківі: яка користь фрукта для здоров’я

Ківі - корисний екзотичний фрукт, який майже не має...

Мариновані огірки з гірчицею та куркумою: закуска за 8 годин

Мариновані огірки відмінно доповнюють різні страви. Вони такі хрусткі...

10 продуктів, у яких білка більше, ніж у яйцях

Незважаючи на те, що яєчний білок практично універсальний -...

Поживний та низькокалорійний вівсяномлинець з бананом на сніданок

Щоб ранковий перекус був смачним, корисним, ситним, пропонуємо зробити...

Через які помилки можна втратити врожай груш: не всі садівники знають

Груша - невибагливе дерево і при належному догляді за...

Піца з кабачка: швидко, корисно, смачно

Швидко, просто та смачно. Мінімум борошна та калорій. Корисно!...