Експерти назвали звички, які змушують вас набирати вагу

0
Експерти назвали звички, які змушують вас набирати вагу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб звільнити своє тіло від непотрібних нашарувань, не обов’язково подвоювати навантаження в спортзалі. Досить трохи змінити свої харчові звички. Ці прості дії мають дуже сильні наслідки. Робіть все навпаки – і ви скинете вагу!

Пропускати пройом їжі

Не пообідаєте – з’їсте більше за вечерею. І не сподівайтеся на те, що ти зможете перетерпіти. Сила волі – це функція мозку, а йому для роботи потрібна глюкоза. Якщо пропустити належний прийом їжі, у нервової системи просто не вистачить потужності, щоб тримати вас у руках.

Як позбутися: Це просто. Розподілити кількість калорій на день на три основні прийоми їжі приблизно по 500 ккал і два перекушування по 100-200 ккал. Якщо ходите в зал і витрачаєте багато енергії, підберіть собі разом з тренером індивідуальну програму харчування. Головне — регулярно й не доводити себе до гострого голоду. Обмеження призводить до переїдання.

Їсти швидко

В експерименті, результати якого опубліковані в американському Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 17 чоловіків з’їдали по великій склянці морозива. Одним на це дали 10 хвилин, інші насолоджувалися півгодини. Так от, якщо висловлюватися науково, рівень гормонів, що сигналізують мозку, що вже час перестати жерти, у другої групи після цієї склянки був вищий, ніж у першої. Простіше кажучи, другі вже були ситі, а перші вимагали добавки.

Як позбавитися: Їсти повільніше і насолоджуватися їжею. Відклади смартфон. Спробуйте дихальну вправу йогів: повільно вдихніть, рахуючи до п’яти, потім видихніть, теж рахуючи; повторіть 3-5 разів перед їжею. Як мінімум заспокоїтися та зосередьтеся на своїх відчуттях.

Їсти перед телевізором, а потім засипати

Взагалі-то, це дві шкідливі звички. Дослідження підтверджують, що люди, які їдять перед телевізором (або, наприклад, читають за столом — загалом, відволікаються від їжі), споживають більше калорій (майже 300 ккал за раз у середньому), ніж ті, хто не має такої звички. А сон перед телевізором – ніякий не сон, а так, непритомність. Прокинувшись через пару годин, ви переповзете в ліжко, ще довго крутитиметеся — тобто не виспитеся. А ось результати одного експерименту, проведеного в Чикаго: здорові осудні чоловіки, що проспали 5,5 годин, наступного дня споживали в середньому на 200 ккал більше, ніж такі ж чоловіки, що проспали 8 годин.

Їсти багато солоної їжі

Натрій підступний: він змушує нас їсти ще і ще. Все відбувається швидко: бадья попкорну у кіно, чіпси на стадіоні, арахіс у барі. А в 100 грамах того попкорну, між іншим, до 400 ккал — ніби Біг Мак з’їв.

Бажання вжити що-небудь солоненьке проходить після кількох тижнів дієти з низьким вмістом «білої отрути». Мало хто з чоловіків готовий змінити свої улюблені закуски на моркву, але все ж таки спробуйте: може, досить буде просто похрумтіти. І коли готуєте собі самі, пам’ятайте: краще недосолити. На те, щоб поправити малу кількість солі в тарілці, чомусь йде набагато менше шкідливої ​​білої субстанції, ніж якщо солити як треба ще під час готування.

попередня стаття5 порад, які допоможуть поступово відмовитися від цукру
наступна статтяСтиліст назвав стародавній спосіб різко прискорити ріст волосся
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я