...

Експерти назвали звички, які змушують вас набирати вагу

Підпишіться на нас:

Щоб звільнити своє тіло від непотрібних нашарувань, не обов’язково подвоювати навантаження в спортзалі. Досить трохи змінити свої харчові звички. Ці прості дії мають дуже сильні наслідки. Робіть все навпаки – і ви скинете вагу!

Пропускати пройом їжі

Не пообідаєте – з’їсте більше за вечерею. І не сподівайтеся на те, що ти зможете перетерпіти. Сила волі – це функція мозку, а йому для роботи потрібна глюкоза. Якщо пропустити належний прийом їжі, у нервової системи просто не вистачить потужності, щоб тримати вас у руках.

Як позбутися: Це просто. Розподілити кількість калорій на день на три основні прийоми їжі приблизно по 500 ккал і два перекушування по 100-200 ккал. Якщо ходите в зал і витрачаєте багато енергії, підберіть собі разом з тренером індивідуальну програму харчування. Головне — регулярно й не доводити себе до гострого голоду. Обмеження призводить до переїдання.

Їсти швидко

В експерименті, результати якого опубліковані в американському Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 17 чоловіків з’їдали по великій склянці морозива. Одним на це дали 10 хвилин, інші насолоджувалися півгодини. Так от, якщо висловлюватися науково, рівень гормонів, що сигналізують мозку, що вже час перестати жерти, у другої групи після цієї склянки був вищий, ніж у першої. Простіше кажучи, другі вже були ситі, а перші вимагали добавки.

Як позбавитися: Їсти повільніше і насолоджуватися їжею. Відклади смартфон. Спробуйте дихальну вправу йогів: повільно вдихніть, рахуючи до п’яти, потім видихніть, теж рахуючи; повторіть 3-5 разів перед їжею. Як мінімум заспокоїтися та зосередьтеся на своїх відчуттях.

Їсти перед телевізором, а потім засипати

Взагалі-то, це дві шкідливі звички. Дослідження підтверджують, що люди, які їдять перед телевізором (або, наприклад, читають за столом — загалом, відволікаються від їжі), споживають більше калорій (майже 300 ккал за раз у середньому), ніж ті, хто не має такої звички. А сон перед телевізором – ніякий не сон, а так, непритомність. Прокинувшись через пару годин, ви переповзете в ліжко, ще довго крутитиметеся — тобто не виспитеся. А ось результати одного експерименту, проведеного в Чикаго: здорові осудні чоловіки, що проспали 5,5 годин, наступного дня споживали в середньому на 200 ккал більше, ніж такі ж чоловіки, що проспали 8 годин.

Їсти багато солоної їжі

Натрій підступний: він змушує нас їсти ще і ще. Все відбувається швидко: бадья попкорну у кіно, чіпси на стадіоні, арахіс у барі. А в 100 грамах того попкорну, між іншим, до 400 ккал — ніби Біг Мак з’їв.

Бажання вжити що-небудь солоненьке проходить після кількох тижнів дієти з низьким вмістом «білої отрути». Мало хто з чоловіків готовий змінити свої улюблені закуски на моркву, але все ж таки спробуйте: може, досить буде просто похрумтіти. І коли готуєте собі самі, пам’ятайте: краще недосолити. На те, щоб поправити малу кількість солі в тарілці, чомусь йде набагато менше шкідливої ​​білої субстанції, ніж якщо солити як треба ще під час готування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я