...

Як влаштувати собі розвантажувальний день: 5 важливих правил

Підпишіться на нас:

Череда застіль із калорійними та жирними стравами та десертами – важке навантаження для шлунка, який не звик до подібного режиму харчування. З’являється неприємне відчуття тяжкості та здутого живота. Найдієвіший спосіб позбутися цього — провести розвантажувальний день. Він допоможе очистити організм від шкідливих речовин, що накопичилися, і скинути пару-трійку кілограмів, набраних під час свята живота.

Подробиці

Принцип розвантажувального дня, як правило, полягає у вживанні одного або двох продуктів та великої кількості рідини. Але, щоб не зашкодити своєму здоров’ю, варто пам’ятати кілька важливих правил.

Підготуйтеся до розвантажувального дня заздалегідь. З’їсти річний запас їжі перед голодуванням – небезпечний і неправильний підхід, який негативно позначиться на результаті. За день краще уникати важких та жирних продуктів та трохи скоротити раціон хоча б під час вечері, щоб організм не відчув сильної різниці.

Підберіть потрібний варіант розвантажувального дня. Існує безліч продуктів, які зазвичай застосовують для «розвантаження»: гречка, яблука, огірки, кефір та інші. Найкраще віддати перевагу продуктам, багатим білком та клітковиною. Вибирайте тип розвантажувального дня з огляду на особливості вашого організму, алергії або хронічні хвороби, а також ваші уподобання.

Не проводьте розвантажувальні дні надто часто. Один продукт не може містити весь запас вітамінів, потрібних організму, тому зловживання розвантажувальними днями може призвести до проблем зі здоров’ям та авітамінозу. Допустимо проводити «голодання» максимум двічі на тиждень з перервою між ними у 2-3 дні.

Проведіть цей день у тиші та спокої. Не нервуйте і уникайте сильних фізичних навантажень. Організму складно звикнути до такої різкої зміни, тому не варто піддавати його додатковому стресові. Будьте готові до побічних ефектів у вигляді головного болю та проблем із концентрацією уваги, особливо якщо проводите розвантаження вперше.

Вихід із «голодування» має бути плавним. Не починайте наступного дня з жирної їжі, обмежтеся легкими овочами чи фруктами – це допоможе закріпити ефект.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я