Як почати бігати: 5 порад експертів

0
Як почати бігати: 5 порад експертів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найпростішим видом фізичної активності є біг. З його допомогою можна не тільки скинути зайві кілограми та накачати м’язи, але й зміцнити дихальну та серцево-судинну системи, підвищити витривалість, покращити настрій та знизити рівень стресу. Для тих, хто дуже хоче, але не знає, як почати бігати, розповідаємо про п’ять дієвих порад.

Не сумнівайтеся, що ви можете

Перестаньте порівнювати себе з іншими, і тим більше думати, що ваше тіло не підходить для бігу. Кожен здатний бігати – хтось на довші дистанції, а хтось на короткі. Головне в цьому, як і в будь-якому іншому починанні, — це практика та віра у свої сили. Тренуйтеся в задоволення, робіть пробіжки регулярно, насолоджуйтесь процесом і поступово збільшуйте дистанції.

Починайте бігати поступово

Не обов’язково починати бігати з десятикілометрових дистанцій. Пройдіть десять хвилин, потім перейдіть на крок, віддихайтеcm, і зробіть ще один підхід. З кожним тренуванням намагайтеся пробігати хоча б на кілька метрів більше, ніж попереднього разу, але не лайте себе, якщо в один день ви пробіжіть менше, ніж в інший. В пробіжці, як і у всьому, важливий баланс.

Виберіть зручне екіпірування

Біг точно не принесе вам жодного задоволення і користі, якщо ви тренуватиметеся в незручних кросівках або невідповідному одязі. Вибирайте те, в чому ви почуваєтеся максимально комфортно – легінси, спортивний топ, зручна кофта поверх. У процесі тренувань ви зрозумієте, що найкраще підходить саме вам. Крім того, красива спортивна форма може стати ще одним способом мотивувати вас на пробіжку.

Ставте реалістичні цілі

Починаючи бігати, не потрібно ставити собі за мету скинути десять кілограм за два дні. Виберіть щось більш реалістичне та досяжне: наприклад, через місяць після початку тренувань спробуйте пробігти три кілометри.

Ведіть трекінг

Трекінг ваших тренувань наочно допоможе побачити прогрес і стане додатковою мотивацією. Скачайте на телефон програму, яка буде рахувати кілометри, які ви пробігли, показувати спалені калорії. Крім того, в деяких із них ви можете спілкуватися з однодумцями та бачити прогрес інших людей. Якщо у вас є розумний годинник, то з їх допомогою можна стежити і за пульсом, що допоможе стежити за станом організму.

попередня стаття5 рецептів низькокалорійних десертів
наступна статтяЕксперти розповіли, скільки повинно тривати тренування, щоб побачити результат
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я