Чи ефективно займатися йогою онлайн

0
Чи ефективно займатися йогою онлайн
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За останні роки з’явилося багато додатків та відеокурсів для занять йогою вдома, а деякі студії проводять тренування у зумі. Дізналися в експертів, наскільки такі заняття є ефективними.

Оксана назарук, викладачка студії йоги Vedalife

“Я можу з точністю сказати, що так. На мій досвід, відсоток успішних учнів онлайн не менше, ніж при заняттях у студії, успіхи учнів такі самі, якщо ми говоримо про практику і навички. Медитації, шавасана, розслаблююча практика чудово проходять, коли ти вдома, у спокійній обстановці, до та після класу тобі не потрібно нікуди бігти, поспішати.

У залі є своя особливість: що ближче вчитель до учня, тим краще у учня виходить та чи інша практика. Яке ж було моє здивування, коли один із учнів моєї онлайн-групи сказав: «Не знаю, на кого ти зараз дивишся, тому завжди намагаюся робити добре». І це не поодинокий випадок.

Віконці в зумі – це учні, яких видно всіх і відразу. Згодом у досвідчених практиків виникає навичка швидко бачити особливості учня — на що подивитися, як виправити — це відбувається швидко, за кілька секунд. І так, у зумі я можу одночасно стежити за 20 учнями без погіршення процесу тренування, а в студії вони розформовані по залі, і необхідно більше часу, щоб побачити кожного з них.

Займатись онлайн так само ефективно, як і в студії, але кожному підходить свій формат. Я рекомендувала б комбінувати обидва варіанти — так користі від тренувань буде більше. Особисто я бачу ефективність роботи онлайн, бачу, яких високих результатів досягають мої учні, і вірю, що у цьому форматі більше можливостей.

Ще одна перевага йоги онлайн – можливість займатися з найвідомішими і найкрутішими викладачами. Сьогодні ж можна займатися з будь-яким викладачем із будь-якої точки світу будь-коли.”

попередня статтяЯк випрати махрові рушники, щоб були м’які, як пух
наступна статтяЯк зробити без тіста та випікання кошики для закусок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я