Експерти вибрали більш ефективний вид “кардіо” між бігом і скакалкою

0
Експерти вибрали більш ефективний вид
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Стрибки зі скакалкою і біг – відмінні вправи, що спалюють калорії і підвищують витривалість, при цьому досить доступні, тому що для їх виконання практично не потрібний інвентар. Тому багато хто рекомендує включити їх у свій план тренувань. Але який із цих двох елементів все-таки найефективніший, якому з них віддати перевагу?

Що спалює більше калорій

Якщо порівняти результати від двох цих вправ, то виявиться, що тренування зі скакалкою низької інтенсивності спалює близько 105 калорій, середньої інтенсивності – 140 калорій, високої – 146. Біг же дав трохи інші результати: високоінтенсивне тренування дозволило спалити 140 калорій, середня інтенсивність – 125, низька – 117.

Таким чином, показники мало відрізняються, але все ж біг виявився більш ефективним при низькій інтенсивності тренувань, в інших випадках кращими виявилися стрибки.

Якщо ж порівнювати вправи ще за одним аспектом – спалювання жиру, то перше місце все ж таки займе скакалка.

Переваги бігу

Головний плюс цієї вправи – вплив на тривалість життя. Доведено, що біг знижує ризик смертності на 40 відсотків, а бігуни живуть довше приблизно на три роки. Крім того, багато спортсменів бігають на вулиці, а це позитивно позначається на психічному стані. До того ж, цей елемент дуже зміцнює нижню частину тіла.

Переваги скакалки

По-перше, ця вправа зовсім не масштабна, тобто виконувати її можна навіть у маленькій кімнаті. По-друге, за допомогою скакалки можна опрацювати не лише ноги, а й верхню частину тіла, розвинути координацію, швидкість та темп.

Яка вправа все-таки краща

Насправді все залежить від вас і ваших планів. Так, якщо ви не хочете витрачати багато часу на тренування, то варто вибрати скакалку. Якщо ж і часу, і простору достатньо, то біг все ж таки варто включити у свій план і, наприклад, чергувати його зі скакалкою.

попередня статтяКосметологи назвали 4 альтернативні ботоксу способи позбавитися від зморшок
наступна статтяЯкщо треба схуднути, спробуй ківі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я