Жіночий бокс: чому вам варто спробувати, навіть якщо ви боїтеся болю

0
Жіночий бокс: чому вам варто спробувати, навіть якщо ви боїтеся болю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бокс стає все більш популярним у жінок, але багато хто думає, що на заняттях обов’язково доведеться битися. Тренер з боксу Анастасія Савінова розповіла, навіщо жінки приходять на бокс і розвіяла популярні стереотипи.

Чому на тренуваннях не буде боляче?

Майже всі новачки вважають, що щойно зайдуть до зали, відразу утвориться черга з бажаючих зробити з них відбивну. Це класичний стереотип, який існує не тільки у жінок, а й у чоловіків — багато хто з них також бояться йти на єдиноборство.

Але щоб працювати в парах, має пройти час: тренер покаже базові вправи, правильну стійку та розкаже іншу важливу інформацію. Крок за кроком новачок дійде до напрацювань у парах, а потім і до спарингів. Пари складаються за рівнем підготовки, але, звичайно, якщо ви не бажаєте боксувати, то й змушувати вас ніхто не буде.

Крім того, бокс – це ще й повага. Навіть у спарингу ні в кого немає завдання покалічити та завдати шкоди здоров’ю.

Наскільки сьогодні бокс популярний у жінок та в чому секрет популярності?

Єдиноборства останнім часом стали дуже популярними серед жінок: у будь-якій секції завжди можна побачити дівчат. Мені здається, що за кількістю тих, хто займається, вони вже перевершують традиційний фітнес, тому що кількість витрачених калорій набагато більша, та ще й відбувається емоційна розрядка. При цьому основна популярність боксу як регулярної активності ще попереду, тому що багато хто все ще думає, що на тренуваннях їх покалічать.

У мене велика жіноча група тайського боксу, вік та вид діяльності у дівчат абсолютно різний, від 16 до 45 років, у всіх є діти, сім’ї, робота. Група зроблена чисто жіночою для їхнього комфорту: не всі готові повністю віддаватися процесу, потіти, коли поряд є чоловіки.

Тренування завжди проходить у кілька етапів: скакалка та інтенсивна розминка (суглобова та розтяжка), розбір технічної частини, робота на снарядах або парах, затримка. Дівчата, які не хочуть боксувати, працюють акуратно по рукавичках чи груші. Навантаження інтенсивне, але впорається і новачок, протипоказань також мінімум, і завжди можна вигадати альтернативу вправі.

Секрет у тому, що це свого роду ком’юніті. Ми тренуємось разом, жартуємо, сміємося, вибираємось кудись разом великою компанією і завжди раді новачкам.

Існує думка, що жінки приходять у єдиноборства довести щось чоловікам або дати відсіч кривднику і таке інше — але це не так.

У чому основна користь занять боксом?

Бокс – відмінна емоційна розрядка, це вам скаже будь-яка людина, яка хоча б раз била грушу. Ви отримуєте підтягнуте тіло та загартовуєте дух. Зрештою, це просто хороша альтернатива фітнесу. Багато дівчат, які займаються у мене, зауважують, що від регулярних тренувань стають менш дратівливими у звичайному житті, бо весь негатив вони залишають на тренуванні.

Як перестати боятися та піти на бокс уперше?

Щоб розпочати займатися спортом, потрібно просто піти на тренування. Якщо у вас нічого немає з екіпіровки – не страшно. Приходьте, знайомтеся з тренером та тренуйтеся. Він підкаже, що треба купити для занять, і взагалі введе у курс справи. Від наставника дуже багато залежить, тому якщо ви не зійшлися характерами з першим тренером, спробуйте тренування в іншому залі — можливо, вам сподобається.

Персональні тренування підходять для тих, хто боїться йти в групу або не підходить за часом, тому що тут ви можете складати графік для занять. Персональні тренування, до речі, чудово підходять для новачків, тому що довкола немає інших людей і не доведеться соромитися.

попередня статтяЩо краще, набір постільної білизни із сатину чи бязі
наступна статтяПриготувати «Пташине молоко» простіше, ніж здається
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я