5 засобів для макіяжу, від яких краще відмовитись на думку офтальмологів

0
5 засобів для макіяжу, від яких краще відмовитись на думку офтальмологів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ти, напевно, знаєш, що багато модних тенденцій шкідливі для нашого здоров’я — наприклад, тісний одяг погіршує кровообіг, а восьмисантиметровий каблук навантажує наш хребет так само, як 40-кілограмова штанга.

Але ситуація стає особливо серйозною, коли йдеться про те, що ти наносиш на очі: ось яких засобів для макіяжу та б’юті-процедур, на думку лікарів, краще уникати.

Ліфтінг вій

Як пояснює доктор медичних наук, офтальмолог Ніколь Бажич, відмінність ліфтингу вій від інших процедур полягає у відсутності ясності щодо хімічних речовин, які «насправді використовуються». А доктор медичних наук, окуліст Алекса Хехт додає, що до засобів для ліфтингу може входити амоній, який дуже токсичний для тканин ока.

Водостійка туш

Водостійка туш дуже зручна: можна не боятися дощу чи спеки – вона залишиться на своєму місці, якщо ти спітнієш чи промокнеш. Однак, пояснює Хехт, хімічні речовини, які містяться у водостійкій туші, не розчиняються у наших сльозах, а тому можуть спричинити сухість та подразнення очей. Це не означає, що тушшю не можна користуватись взагалі — просто роби дуже в рідких випадках.

Тіні з блискітками

У блискіток є суперсила проникати всюди, і ті, що входять до складу тіней, не виняток. За словами Хехт, мікропластик, потрапивши в око, здатний подряпати його поверхню, що може призвести до подразнення та інфекції.

Татуаж стрілок на очах

Татуаж стрілок може здатися чудовою ідеєю, особливо якщо не один твій макіяж без них не обходиться. Однак, пояснює Хехт, така процедура може пошкодити мейбомієві залози, які виробляють секрет, що змащує краю повік і бере участь в утворенні сльозової рідини, що запобігає випаровуванню водного шару і висиханню ока.

Сироватка для вій з простагландинами

Простагландини – це гормоноподібні речовини, які починає виробляти наш організм, зіткнувшись із травмою чи хворобою. Коли лікарі почали використовувати їх для лікування глаукоми, помітили побічний ефект —  ріст вій. Після цього простагландини почали додавати в сироватки для росту вій, проте, пояснює Хехт, все не так просто – речовини також викликають потемніння очей та шкіри навколо них.

попередня статтяНизькокалорійний рулет з лаваша з кислим сиром та овочами
наступна статтяЯк підготувати гарбуз до зберігання: корисні запаси
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я