Експерти назвали три щоденні помилки, які ведуть до набору зайвої ваги

0
Експерти назвали три щоденні помилки, які ведуть до набору зайвої ваги
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Правило «не їсти після 6 вечора» тут не працює: є набагато цікавіші причини голоду, що раптово прокинувся посеред ночі.

Ви нехтуєте сном

“Ще одну серію” або “ще пару хвилин у мережі” – ці думки безпосередньо ведуть до недосипання. Ви лягаєте пізніше і не висипаєтеся: весь наступний день ви почуватиметеся розбитою і млявою. Не дивно, що недолік сну ви спробуєте компенсувати калорійною, солодкою або жирною їжею, яка дасть необхідний заряд бадьорості (хоч би на короткий термін). Через недосипання в організмі виробляється більше греліну (гормону голоду) та знижується рівень лептину, який відповідає за регулювання апетиту.

Недосип небезпечний не лише набором зайвих кілограмів:

  • Ваш імунітет ослабне;
  • Підвищиться рівень стресу та посиляться головні болі;
  • Збільшиться ризик розвитку діабету;
  • Порушиться синтез тестостерону;
  • Ви не зможете набрати м’язову масу;
  • Зросте ризик смерті.

Ви не рухаєтеся

Ми не радимо влаштовувати марафон щовечора, проте хоча б невелика активність піде на користь не лише фігурі, а й загальному стану організму. Пройдіться пішки від транспорту до будинку, влаштуйте спокійне тренування або звичайне прибирання – так ви теж спалите трохи енергії. Інакше у вас почнеться розвиватися гіподинамія – порушення кровообігу, дихання та всіх важливих функцій організму через нестачу активності.

Вибираєте постільну білизну яскравих кольорів

Ви можете про це не підозрювати, але навіть колір постільної білизни впливає на порушення апетиту. Наприклад, червоний колір провокує нервову систему, підвищує кров’яний тиск та прискорює усі процеси в організмі. Звичайно, червоні простирадла не додадуть зайвих кілограмів, але про всяк випадок краще спати в білизні спокійних відтінків. Наприклад, сірий колір ідеально підійде для тих, хто хоче менше їсти – він нагадує про зіпсовані продукти.

попередня статтяДієтологи пояснили, які страви з картоплі можуть бути дієтичними.
наступна статтяЛікар пояснила, чому звичка заправляти ліжко вранці небезпечна для здоров’я
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я