Поради експертів: коли і як краще їсти десерти, якщо дуже хочеться

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рафінований цукор – це, звичайно, не друг для фігури, але й не всесвітнє зло. Так, цукор буквально вбиває молодість, але якщо відмовляти собі в цьому простому задоволенні ви свідомо не маєте наміру, то радимо вивчити лайфхаки, як і в яких кількостях вживати десерти, щоб заборона на солодке не тиснула на психіку, а шкода була мінімальною.

Подробиці

Головне питання – коли найбезпечніше їсти солодке? Найкращий час для десерту – протягом години після збалансованого обіду. Якщо ви побалуєте себе чимось у середині дня, то до сну ви зможете спалити «швидкі» калорії до того, як вони встигнуть відкластися в жир. До того ж десерт надає їді завершеність, тому вам навряд чи захочеться чимось перекусити через кілька годин після цього.

А ось їсти десерти після вечері – не дуже хороша ідея, хоч і романтизована. Недолік вживання солодощів після останнього прийому їжі в тому, що вони можуть викликати здуття живота і змусять відчувати дискомфорт.

Їсти солодощі на голодний шлунок також не варто. Це провокує різкий стрибок цукру в крові і таке ж різке падіння його рівня через кілька годин, що позначиться на рівні енергії та навіть настрої.

Інший спосіб насолодитися десертом без шкоди для самопочуття – рухатись після того, як ви його з’їли. Достатньо буде навіть десятихвилинної прогулянки. Також важливо не забувати випити воду за 20-30 хвилин до їжі, щоб не переїсти. Що стосується кількості, то найрозумніше обмежитися невеликим десертом, щоб побалувати смакові рецептори.

Є ще один спосіб зробити так, щоб десерти приносили вам ще більше насолоди – зробіть їх частиною вашого соціального життя. Замість того, щоб їсти шматок торта вдома, побалуйте себе десертом у компанії друзів чи колег. Солодощі, з’їдені вдома, часто спричиняють почуття провини. Те ж тістечко, яке з’їдено в приємній компанії та в прийнятому місці, відчуватиметься інакше – більш святково.

Пам’ятайте, що здебільшого вам хочеться солодкого, щоб відчути почуття насичення. Його можна досягти, якщо їжа буде поєднувати в собі всі 5 смаків. З тягою до солодкого після обіду чи вечері допоможе чай із перцевої м’яти. Він створить майже такий самий «перехід смаків» після солоного або пікантного прийому їжі, як солодкі тістечка.

попередня статтяЕксперти назвали харчову соду помічником для краси та здоров’я
наступна статтяЕксперти назвали 6 ознак того, що вам пора замінити матрац
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я