Вчені дослідили, як вправами зберегти здоров’я мозку та серця

0
Вчені дослідили, як зберегти здоров'я мозку та серця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нове дослідження показало, що фізичні вправи можуть допомогти захистити мозок та серцево-судинну систему від багатьох проблем, пов’язаних із віковим погіршенням діяльності.

Подробиці

Фахівці Британського фонду серця виступили з рекомендацією робити все можливе для зниження ризику серцево-судинних захворювань. За словами експертів, одним із найефективніших способів профілактики серцево-судинних захворювань є фізичні вправи. Експерти радять приділяти фізичним вправам щонайменше дві з половиною години на тиждень.

Дослідники вивчали, як вправи можуть впливати на функціонування серцево-судинної системи і здоров’я мозку. Опубліковані ними дані у журналі Neurology свідчать: фізичні вправи збільшують метаболізм глюкози у мозку. Згодом цей покращений метаболізм корелює з покращенням функції мозку.

«Окрім збільшення метаболізму глюкози у мозку, вправи також допомагають людині знизити індекс маси тіла, покращити рівень інсуліну. Вплив вправ на здоров’я мозку пов’язаний з їхньою здатністю знижувати фактори ризику серцево-судинних захворювань, такі як рівень холестерину та кров’яний тиск», – заявили автори дослідницького проекту.

За словами фахівців, їхня робота є доповненням до зростаючого обсягу досліджень, що підтверджують позитивний вплив фізичної активності на стан та функції ЦНС. Вправи та високий рівень руху загалом значно покращують захист мозку від вікових дегенеративних процесів – дорослим, літнім людям особливо важливо приділяти час спорту, ходьбі, зарядці, гімнастиці.

Фізичні вправи є ключем до того, щоб надовго зберегти здоров’я та продовжити життя, наголошують вчені.

попередня статтяЛікар розповіла, як краще пити каву
наступна статтяВчені назвали спосіб, який захистить тих хто на дієті від спокуси “з’їсти лишнього”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я