5 найкращих видів фітнесу для тих, кому за 50: думка спеціалістів

Підпишись на нас:

Вести активний спосіб життя в 50 років ще важливіше, ніж у 30. Всього 150 хвилин вправ на тиждень дозволять тобі знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, допоможуть зберегти рухливість суглобів і зміцнять м’язи і кістки.

Однак не всі види фітнесу однаково корисні – ось які будуть найкращими для тих, хто розміняв шостий десяток років.

Веслування

Хочеш знати, чим це кардіотренування вигідно відрізняється від, наприклад, велопрогулянки? Вся справа в тому, що веслування не тільки покращує здоров’я серцево-судинної системи, а й допомагає зберегти силу хвату. За даними досліджень 2019 року, результати якого були опубліковані в журналі Clinical Interventions in Aging, саме цей показник є одним із ключових індикаторів здоров’я — він пов’язаний навіть із когнітивними функціями людини.

Аквааеробіка

Як пояснює фізіотерапевт Тайлер Лоу, аквааеробіка недаремно вважається корисним способів підвищити пульс. “Аквафітнес знижує навантаження на суглоби, а опір води дозволяє розвинути м’язову силу і зміцнити серцево-судинну систему без побічних ефектів”, – говорить Лоу. До того ж під час занять у басейні менше ризик впасти, що робить аквааеробіку відмінним вибором для людей будь-якого віку, які мають проблеми з балансом та координацією.

Силові тренування

Всі знають, що силові тренування – один із найкращих способів збільшити розмір і силу м’язів. Саме тому вправи з вагами – мастхев для жінок віком від 50 років, адже в цьому віці ми починаємо втрачати м’язову масу.

Ходьба

Займатися ходьбою дуже просто – тобі не потрібне ні обладнання, ні спеціальне спорядження. При цьому всього 40 хвилин на день — 3867 кроків — достатньо, щоб у два з половиною рази знизити ризик смертності від усіх причин. Як пояснює Лоу, звичайна прогулянка покращує здоров’я серця та координацію, а також допомагає зберегти рухливість, не перевантажуючи суглоби. До того ж гуляти в компанії – це весело!

Аеробіка на стільці

Болять коліна чи спина? Думаєш, що активний фітнес більше не для тебе? Нічого подібного — навіть аеробіку переробили так, що вона підходить людям, які, наприклад, отримали травму і не можуть так хвацько застрибувати на степ, як раніше. «Аеробіка на стільці дозволяє тренувати все тіло, при цьому не наражаючи його на небезпеку і не навантажуючи суглоби», — пояснює тренер і власниця магазину спортивного обладнання та харчування Деніз Ефе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим покропити капусту від попелиці: дієві засоби, які використовують дачники проти шкідника

Якщо на капусті з'явилася попелиця, її треба обов'язково обробити....

Як приготувати вдома справжні смачні нагетси у золотистій скоринці

Хрусткі нагетси у золотистій скориночці – улюблена їжа дітей,...

Як виростити великі дині вдома, якщо їм не підходить ґрунт та клімат: хитрощі городників

Зазвичай дині добре ростуть на піщаних ґрунтах у теплому...

Як приготувати омлет з овочами на парі, але без пароварки

Найкорисніший сніданок, якщо він приготований без смаження на маслі...

Людей шокувала середня тривалість використання екранів гаджетів на день у світі

Зараз екрани так чи інакше пронизують усі аспекти нашого...

Як приготувати сніданок з чіабати, авокадо та одного яйця:

Перелік основних продуктів можна використати в кількох інтерпретаціях. І...

Як боротися з колорадськими жуками, не використовуючи хімічних засобів: найкращі дієві методи

Картопля не встигає пробитися з-під землі, як колорадські жуки...