Що ефективніше10 тисяч кроків на день або 30 хвилин тренування

Підпишись на нас:

Різні лічильники кроків міцно увійшли до нашого життя. Коли фітнес-трекер показує 10.000 кроків на добу, то велика спокуса відмовитися від раніше запланованого тренування. Чи це заняття спортом, чи кроки — існує занадто багато змінних, що впливають на характер активності та її ефективність. Настав час розібратися, що насправді буде краще.

Чи дійсно краще вибрати щось одне?

Коли справа доходить до здоров’я, то тут немає універсального рішення, яке було б оптимальним для всіх. Інтенсивна хотьба чи виснажливе тренування? Багато фахівців радять все ж таки поєднувати ці два види навантажень. 10.000 кроків на день говорять про те, що ви таки активні, але не варто списувати спорт. Аеробні або силові навантаження – це ще один ключ до здоров’я та доброго самопочуття. При силових тренуваннях нарощуються м’язи, які вважаються метаболічно активною тканиною тіла, отже теж відповідають за загальний стан здоров’я.

Погляньте на 30-хвилинне тренування по-новому

Якщо з будь-яких причин у вас є всього 30 хвилин на тренування, то доведеться як слід попрацювати. Рекомендується вибирати високоінтенсивні інтервальні тренування, які поєднують як аеробні, так і силові вправи. Саме таке навантаження оптимальне не тільки для підтримки форми, але і для здоров’я серцево-судинної системи.

Продовжуйте відстежувати свої кроки

Зміна у режимі тренувань не говорить про те, що варто забути про лічильник кроків. Навпаки, продовжуйте стежити за цим показником, щоб розуміти, наскільки ви активні були протягом дня. Бажаний результат протягом тривалого часу стане чудовим мотиватором продовжувати рухатися і навіть допоможе виконати ці 30 хвилин тренування, коли немає сил. Фітнес-трекери не завжди ідеально підраховують різні показники, включаючи частоту серцевих скорочень, серцевий ритм та сон. Проте все ж таки зможуть стати відправною точкою для відстеження тенденцій у фізіологічних даних. Намагайтеся поєднувати тренування і продовжуйте ходити пішки навіть якщо здається, що такі навантаження мінімальні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....