...
ГоловнаКулінаріяПовітряний та дуже смачний форшмак з оселедця

Повітряний та дуже смачний форшмак з оселедця

Підпишіться на нас:

Ніжний, повітряний та дуже смачний, на святковий стіл! Класичний форшмак із оселедця – національна страва єврейської кухні, в якій звичний нам оселедець перетворюється на вишукану екзотичну закуску. Такий паштет легко намазується на хліб та відмінно підходить для будь-якого застілля!

Інгредієнти:

  • Оселедець – 250 гр
  • Яблука (зелене) – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Батон – 100 гр
  • Яйця 2 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Оселедець беріть відразу філе без кісток. Але якщо хочете можна взяти і цілий оселедець і самостійно очистити від кісток. Яйця заздалегідь відваріть, охолодіть та очистіть від шкаралупи. Цибулю беріть невеликого розміру. Чим довше стоятиме готовий форшмак, тим ароматнішим буде запах цибулі.

Скибочки батона залийте повністю холодною водою, щоб вони добре розмокли. Яблуко почистіть від шкірки, розріжте на чотири частини та видаліть серцевину. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.

У стаціонарний блендер викладіть оселедець та почищене яблуко.

Додайте хліб, віджатий від води, цибулю та яйця. Закрийте кришкою блендер.

Подрібніть все до однорідного стану. Консистенцію форшмаку можна відрегулювати, додавши олію від оселедця або будь-яку іншу рослинну олію. Для подрібнення можна використовувати м’ясорубку або все дуже дрібно порубати ножем. Але в блендері процес подрібнення відбувається набагато швидше.

Класичний паштет із оселедця готовий!

За бажанням в нього можна втрутити трохи м’якого вершкового масла.

Форшмак можна відразу використовувати або зберігати кілька днів у холодильнику у герметичному посуді. Намазуйте його на скибочки чорного хлібця, прикрасьте зеленню і подавайте до столу як закуску.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...