...

Чому не можна йти в зал при болю в м’язах і як прискорити процес відновлення

Підпишіться на нас:

Багато хто звикли оцінювати ефективність тренування ступенем болю в м’язах наступного дня. Але такий підхід не тільки не сприяє кращим результатам, а й може звести їх нанівець.

Чому важливо дотримуватися балансу між тренуваннями та відпочинком і як прискорити процес відновлення, відповість Ксенія Літвінова, відома українська тренерка, співвласниця спортцентру “Фактура”.

“Під час тренування ми навмисно вимотуємо свій організм, тому щоб відновитися після стресу і працювати в колишньому режимі, йому потрібен відпочинок. Цей період для  кожної людини різний залежно від інтенсивності занять і індивідуальних особливостей людини. Але в ідеалі наступне тренування має бути тільки в тому випадку, якщо організм відновився після попереднього. І хоч від одного заняття з болем у м’язах нічого не станеться, згодом втома може накопичитися настільки, що організм дасть сигнал у вигляді небажання йти до зали.

Понад те, прогрес від тренування відбувається у період відновлення. У залі м’язи сідниць не збільшуються, вони ростуть саме під час відпочинкової фази. І чим краще буде відновлення, тим більше шансів досягти видимого результату від занять.

Що впливає якісне відновлення?

Режим дня, харчування та здоровий сон – це складові процесу відновлення. Але основне зростання м’язів та інших показників відбувається під час сну. Тому важливо стежити за його якістю – лягати до 23:00 і спати хоча б 7-8 годин у темному приміщенні, щоб мелатонін вироблявся природним шляхом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я