Ця фізична активність підходить найнеспортивнішим людям, вона заважає розвитку ракових клітин

Підпишись на нас:

Короткі щоденні інтервали фізичної активності можуть знизити ризик розвитку раку на 32%. Зусилля невеликі – а користь величезна!

Дізнайся, як практикувати VILPA, вправи, які виявляться під силу навіть тим, хто ніколи не тренувався, і не вимагатимуть жодного додаткового обладнання чи одягу.

Тренд на VILPA (від англійського vigorous intermittent lifestyle physical activity, енергійна переривчаста лайфстайл-активність) набирає обертів у всьому світі — ці вправи оцінили чоловіки та жінки у віці 50+, які не мали постійної звички до тренувань. Хоча, звичайно, щоденні короткі інтенсивні дії підходять людям будь-якого віку — і в цьому їхня головна перевага!

Онкологічне підрозділ медичної бази даних Jama оприлюднило дані дослідження, згідно з яким лише кілька хвилин VILPA на день суттєво знижують ризик появи раку (3-4 хвилини активності зменшують ризик виникнення онкології на 18%, а якщо вдається викроїти більше 4 хвилин щодня, сприятливий показник зростає до 32%!).

То що таке VILPA? А ось це найцікавіше: так називаються звичайні повсякденні активні дії, але виконувані більш свідомо та інтенсивно. Наприклад, прибирання квартири, перенесення вантажів, ігри з дітьми, швидка ходьба з рюкзаком, підйом сходами. При цьому, як уточнює доктор Метью Ахмаді з Сіднейського університету, VILPA має важливі переваги перед структурованими вправами, такими як плавання, біг чи відвідування тренажерного залу, тому що не потребує спеціальної підготовки, фінансових витрат або витрат часу.

Як зрозуміти, що твоя активність «іде в залік»? Оцінюй загальні ознаки напруги: якщо ти, роблячи повсякденну інтенсивну справу, захекалася, а потім зафіксувала, що твій пульс виріс, вітаємо це був епізод VILPA.

Вчені впевнені, що така уривчаста лайфстайл-активність швидко покращує серцеву витривалість, а ще відновлює чутливість до інсуліну і знижує хронічне запалення. І вбиватися в спортзалі, щоб принести собі явну користь, зовсім необов’язково, достатньо лише періодично вставати з дивана і кілька хвилин ходити сходами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як запобігти появі подряпин на поверхні ванни: прості запобіжні заходи

Дефекти, що з'явилися на поверхні ванни - явище, зрозуміло,...

Як приготувати млинці на манній крупі: перевірений рецепт

Не всі господині люблять класичні тонкі млинці: іноді хочеться...

Як знищити личинки шкідників на дачі без «хімії»: 4 способи

Восени, а також будь-якого сезону крім зимового личинки шкідників...

Як гарантовано покращити смак вівсяної каші: 7 чудових ідей

Вівсяна каша стала одним з найпопулярніших видів сніданку в...

Б’юті-астрологія: в які дні найкраще робити манікюр та інші процедури

Деякі знаменитості не приховують, що стрижуться відповідно до місячного...

Як приготувати ідеальну шарлотку: кондитери розкрили 5 ідей

Класичний яблучний пиріг – це надзвичайно смачний десерт, який...

Цей популярний міф про харчування помилковий, припини йому слідувати

Існує багато надуманих міфів харчування, і сьогодні розвінчуємо один...

М’ятний чай: користь та шкода

Які корисні для здоров'я властивості має м'ятний чай і...