Кабачки по-корейськи дуже швидко та просто

Підпишись на нас:

Кабачки по-корейськи швидкого приготування готувати дуже легко і просто. Такий салат чудово підійде для свята або на пікнік на додаток до шашликів та картоплі на вугіллі. Смачно, яскраво, корисно та соковито!

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 1 кг.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика
  • Цукор – 1 стол.
  • Сіль (близько 0,5 ст.л.) – за смаком
  • мелений коріандр – 1.5 ч. л.
  • Перець гострий мелений (близько 0,25-0,5 ч. л.) за смаком
  • Рослинна олія – 10 стол.
  • Оцет (6% 1-2 ст.л.) за смаком
  • Соєвий соус (за бажанням) – 1 стол. л.
  • Зелень за смаком
  • Кунжут (за бажанням) – 2 чайн. л.

Приготування:

Насамперед підготуйте всі вказані за списком інгредієнти. Кабачки для салату краще використати молоді. У них тонка м’яка шкірка і немає насіння. Моркву візьміть соковиту та солодку. Соєвий соус з рецепту можна виключити та використовувати трохи більше солі. Кількість часнику візьміть на свій смак.

У кабачків зріжте місця кріплення плодоніжки. Морквину, цибулю та часник очистіть від шкірки. Ополосніть овочі під проточною водою та обсушіть паперовими серветками.

Кабачки натріть на тертці для корейської моркви. Якщо у вас немає такої тертки, то наріжте овоч тонкими смужками гострим ножем. Відправте кабачок у глибоку зручну чашу.

Моркву натріть аналогічно на тертці та додайте до кабачків.

Посипте зверху цукром та сіллю. Дуже добре перемішайте, накрийте пласкою тарілкою і залиште таким чином на 25-30 хвилин. За цей час у чаші утвориться овочевий сік, а морквина та кабачки промаринуються.

Через вказаний час сік із чаші злийте, а овочі відіжміть. Додайте до кабачків із морквою часник, попередньо нарізаний максимально дрібно, мелений коріандр та гострий перець (його кількість визначте самі на свій смак). До речі, якщо у вас є готова приправа для корейських салатів, замість коріандру можна використовувати її.

У пательні розігрійте олію без запаху. Цибулю, нарізану великими кубиками, відправте обсмажуватися. Готуйте, постійно помішуючи, на великому вогні, до появи золотого кольору.

Цибулю приберіть зі сковороди і розпеченим ароматним маслом полийте зверху часник та приправи. Влийте соєвий соус, якщо ви використовуєте його і оцет.

Все перемішайте так, щоб усі компоненти з’єдналися між собою. Спробуйте салат на смак. Додайте при необхідності сіль, гострий перець, цукор або оцет. Зелень наріжте дрібно і відправте в салат. Яка зелень найкраще підійде? Прекрасно доповнюють кабачки корейською кінзою, петрушкою або зеленою цибулею.

Ще раз перемішайте, накрийте салат кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник. Чим довше кабачки корейською настоюватимуться у прохолоді, тим смачніші і насиченіші вони стануть. Перед подачею посипте салат кунжутним насінням.

Смачного!

Які кабачки підійдуть найкраще? Вибирайте молоді плоди з ніжною шкіркою. Помийте їх та очистіть від шкірки. Дуже тоненьку шкірку зрізати не обов’язково. Якщо використовуєте зріліші кабачки, зріжте грубу шкірку і виріжте серединку з насінням.

При додаванні соєвого соусу в блюдо варто врахувати, що він має солоний смак. Зменшіть загальну кількість солі, інакше ризикуєте пересолити.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...

Смачний салат з кисломолочного сиру з овочами: корисний рецепт

Для того щоб бути здоровою людиною, потрібно дотримуватися принципів...

Секретний спосіб посадки помідорів: урожай гарантований

Томати є культурою вимогливою. Їй потрібна освітлена сонцем територія,...

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...