Вправи для преса, які можна робити де завгодно

Підпишись на нас:

У нас часто є «зайвий» час, який ми проводимо у транспорті. А також невеликі перерви на роботі. Використовуємо цей час.

Мотивація

Найважливіше – мотивація. Це, можна сказати, запорука успіху нашої безнадійної справи. Запам’ятайте: навіть найпростіший комплекс вправ, який ви виконуватимете регулярно, дасть свої результати. «Кубиків» ви, звичайно, не накачаєте, але і не будете так засмучуватися, дивлячись на обвислий живіт.

Втягування живота

Це одна з найпростіших вправ, яка повільно, але правильно працює на вашу талію. І водночас допомагає покращити роботу кишечника.

Отже, випрямляємо груди та спину, напружуємо сідниці і на вдиху втягуємо живіт. Найбільш сильно, наскільки можемо. Фіксуємо його в цьому положенні секунд на 10. Потім видихаємо та розслабляємо всі м’язи. Відразу зробити багато вправ буде тяжко. Робимо його 15-20 разів дорогою на роботу. І 15-20 разів по дорозі назад. Коли звикнемо до навантаження, можна довести кількість повторів до 50 разів на день.

Вправа для нижньої третини живота

Цю вправу виконуємо у положенні сидячи. Де ми згадали, що потрібно тренуватися? У транспорті чи офісному стільці. Випрямляємось і ставимо руки на сидіння трохи позаду себе. Кисті рук дивляться вперед, долоні – вниз. Ноги зсунуті та зігнуті в колінах. Видихаємо, трохи піднімаємо ноги і утримуємо їх у такому положенні кілька секунд. Робимо 20-25 підходів. Після звикання до навантаження збільшуємо кількість повторів до 30 на день.

Підйом схрещених ніг

Сидимо у транспорті або на офісному стільці, випрямлені ноги поклали одна на одну. Відриваємо від підлоги схрещені ноги. Високо піднімати їх не потрібно. Верхньою ногою тиснемо на нижню. Нижня нога пручається. Змінюємо положення. 10 разів на кожну перерву – цілком достатньо, щоб змусити м’язи преса непогано попрацювати.

Тренуємо інтимні м’язи

Так, ця вправа також працює на пресі, тому що зміцнює нижню частину живота. Краще його робити у положенні сидячи. На вдиху стискаємо інтимні м’язи, одночасно втягуємо живіт. Завмираємо на кілька секунд, видихаємо, розслаблюємось. Ця вправа досить важка, тому тут кількість підходів зменшується. Робимо по 15 разів по дорозі на роботу та під час перерв.

Планка

Це можна зробити, коли вже приїдете додому. Одну хвилинку на те, щоб постояти в планці, ви можете на себе виділити? У нас є два варіанти: легкий та класичний.

  • Легкий. Упираємось руками та носками ніг у підлогу, тіло максимально випрямлене, поза виглядає, як початок віджимань. Спина та ноги повинні утворювати пряму лінію. Стоїмо у планці хвилину. Ну чи скільки можемо так простояти. Спочатку достатньо 20-30, поступово навантаження можна збільшувати.
  • Класичний. Руки згинаємо у ліктях, на 90 градусів. Шкарпетками ніг і передпліччям упираємося в підлогу, тіло максимально випрямлене паралельно до підлоги. Стоїмо в планці також від 30 до 60 секунд, залежно від рівня вашої фізичної підготовки. Кажуть, що навіть хвилина на день, виділена на планку, допомагає не лише підтягти м’язи живота, спини та ніг, а й непогано стимулює метаболізм!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як зробити усмішку білою: достатньо однієї шкірки банана

Багато жінок і чоловіків у гонитві за сліпучою усмішкою...

Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

Вівсянка та каша — нероздільні поняття. Якщо ви також...

Ліза Глінська нагадала фанам про вихованість та причину її роздратування щодо особистих питань

Останнім часом Лізу Глінську закидають питаннями про її вагітність....

Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти...

Що робити, якщо плоди на сливі осипаються зеленими

Сливи відцвіли, з'явилася зав'язь, але радіти рано. Дерево часто...

З яких двох продуктів можна приготувати фрикадельки без м’яса

Так, фрикадельки завжди асоціюються з м'ясним фаршем. Проте не...

Хвоя рятує від болі у суглобах: як приготувати цілющу настоянку

Хвоя славиться своїми цілющими властивостями.  Настоянка із хвої -...