Трюковий самокат: особливості, різновиди, поради з вибору

0
Трюковий самокат
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хоча в теплу пору року вулиці великих міст заповнені електросамокатами, традиційні самокати нікуди не поділися. Серед них з’являються нові конструктивні типи, що знаходять своїх прихильників. Наприклад, кікборд з двома колесами попереду або трайк з двома колесами позаду. До таких нових різновидів традиційного самокатуа належать й трюкові моделі, що здобули значну популярність серед підлітків.

Звідки вони взялися

Трюкові самокати з’явилися відносно нещодавно, вперше їх почали випускати у Сполучених Штатах у 2000 році. Вони доволі швидко привернули увагу любителів вуличних екстремальних видів спорту. І уже у 2011 році відбулися перші міжнародні змагання з трюкового самоката, які з того часу проводяться регулярно.

Стосовно трюкових самокатів не зовсім правильно казати «кататися». Вони розробляються не для того, щоб подолати відстань від точки А до точки Б. Їхнє призначення — спортивна їзда з трюковими елементами: стрибками, обертами, ковзанням по поручнях тощо.

Які бувають трюкові самокати

Зовні трюкові самокати не сплутаєш зі звичайними — одразу впадають в очі маленькі колеса. На таких далеко не поїдеш, а от стрибки на асфальті можна спокійно виконувати. Міцність конструкції — необхідна вимога до трюкових самокатів. Заради цього рама робиться суцільною, а не складаною, висота руля не регулюється. Ну і нарешті мала вага — ще одна особливість трюкового самоката.

Трюковий самокат

Оскільки існує кілька стилів їзди на трюкових самокатах в залежності від локації, серед них виділяють наступні конструктивні різновиди.

  • Парк-самокати — призначені для їзди в скейт-парках. Вони дуже легкі, мають невеликий руль, щоби його було простіше обертати під час виконання трюків, та дещо збільшені колеса.
  • Стріт-самокати — попри свою назву призначені не для пересування вулицями, як на електросамокаті, а для виконання трюків у вуличних локаціях: стрибки на сходах, на бордюрах, ковзання по поручнях. У порівнянні з парк-самокатами у них високо розташований руль, зазвичай зроблений зі сталі, адже при такому стилі трюковий транспорт отримує серйозне навантаження.
  • Дьорт-самокати — назва походить від слова dirt (бруд, багнюка). На них катаються у дьорт-парках з трамплінами. У таких моделей масивна платформа, яку називають декою, та надувні колеса.

Поради з вибору самоката

Купуючи трюковий самокат для дитини, варто врахувати, що він повинен витримувати екстремальну їзду. Отже, не має сенсу купувати найдешевші моделі в розрахунку спочатку спробувати, а потім, якщо дитині сподобається, вибирати щось якісніше. Адже від надійності конструкції залежить безпека дитини — якщо самокат розвалиться під час виконання трюку, це може призвести до травми. З іншого боку, одразу топові моделі обирати теж не варто — спочатку треба поекспериментувати зі стилем, зрозуміти, в яких локаціях він частіше буде використовуватися. Ну а потім вже можна буде придбати дорогу модель зі знанням справи.

попередня статтяЯк приготувати на десерт шоколадний торт «Два горіха»
наступна статтяЯк позбутися жовтої смуги на стінках унітаза
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я