Як відрізнити ситість від насичення: спосіб, який допоможе не переїдати при схудненні

0
Як відрізнити ситість від насичення: спосіб, який допоможе не переїдати при схудненні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ситість і насичення – це два різних поняття, хоча вони часто використовуються як синоніми в розмовах про харчову поведінку та дієту. Вчимося їх розрізняти та застосовувати у своєму схудненні!

Найважливіше при схудненні це не зменшення цифри на терезах. Тіло має отримувати свої калорії достатньою мірою – інакше організм просто включить режим економії енергії, і все, що ти їси (навіть білок!) йтиме в жирові депо. Таким чином тіло страхує саме себе від голоду та виснаження.

Навіть дотримуючись певних обмежень у харчуванні, ти маєш насичуватися та давати організму необхідні поживні речовини. А щоб при цьому не переїдати, не відчувати голоду та почуття провини, важливо відрізняти ситість від почуття насичення.
Ситість – це відчуття повного шлунка, яке людина відчуває після їжі. Вона може бути викликана як фізичним, так і емоційним насиченням.

Ситість ти можеш відчути, наприклад, після цілого торта чи кілограма цукерок. Але зрозуміло, що корисних речовин твій організм у такому разі не отримає. Качан капусти теж не найздоровіший вибір, адже там практично немає калорій. Якийсь час після нього ти почуватимешся ситою, але не отримаєш потрібної енергії.

Насичення ж – це біологічний процес, який відбувається в тілі, коли воно отримує достатню кількість калорій, білків, жирів, вуглеводів та інших важливих поживних речовин, необхідних для підтримки здоров’я та життєдіяльності.

Насичення приходить після повноцінних прийомів їжі – і допомагає не зриватися на додаткові перекуси, які можуть призвести до споживання великої кількості порожніх вуглеводів і зайвих калорій. Тож стеж за тим, щоб твоє харчування було максимально збалансованим та різноманітним!

попередня статтяШоколадний десерт за 5 хвилин: без борошна та цукру, всього 2 інгредієнти
наступна статтяКислий сир і вівсяні пластівці: готуємо смачне та корисне домашнє печиво
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я