Чому пілатес необхідний чоловікам і спортсменам

0
Чому пілатес необхідний чоловікам і спортсменам
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Девід Бекхем, Х’ю Грант, Тайгер Вудс, Максим Матвєєв та багато інших відомих чоловіків практикують пілатес. Йдеться про повноцінний пілатес. Не про ту урізану версію, де вправи роблять лежачи на килимку у фітнес-клубі, а ту, якою її створив Йозеф Пілатес, автор методу. Він займаючись реабілітацією поранених солдатів під час першої світової війни добре розумів особливості роботи з чоловічим організмом. Пілатес не тільки підвищує якість життя, але серйозно покращує якість інших тренувань чи то пауерліфтинг, теніс, гольф, бокс чи скелелазіння.

Подробиці

Помилково вважати, що пілатес – це легке чи марне заняття для чоловіків. Якраз навпаки. Ця практика працює з будь-якими завданнями: наростити м’язову масу, дати м’язам якісний тонус, прокачати серцево-судинну систему, збільшити обсяг легень. Ефект може бути не миттєвим, але гарна новина – він буде глибоким, травмобезпечним та органічним. Пілатес вирівнює та витягує хребет, зміцнює всі м’язи навколо суглобів, вчить працювати з м’язами без перенапруги та ідеально підходить для корекції перетренованості м’язів, властивої спортсменам.

Пілатес трансформує тіло та розум без відкатів згодом, якщо раптом у вас станеться перерва. Результат від занять пілатесом видно вже через десять систематичних занять у режимі, підібраному тренером. Бажаєте підвищити ефективність своїх занять у тренажерному залі, фітнес-тренувань? Займаєтесь ігровими видами спорту, водними, хореографією, чи взагалі жодної активності у житті не маєте? Пілатес необхідний у будь-якому випадку: він працює з глибокими корсетними м’язами (м’язи-стабілізатори), з тими, які ми мало використовуємо за життям і повноцінно не опрацьовуємо на жодних інших тренуваннях. У той час як саме корсетні м’язи – запорука здоров’я та довголіття, правильної постави, здоров’я внутрішніх органів та гарант гарної опори в тілі. Простий приклад:

Приклад вправи

Для любителів бігу пілатес особливо необхідний. У бігунів-марафонців часто болить спина. Пілатес розвиватиме і зміцнюватиме стабілізатори, рівномірно розподіляючи навантаження по м’язах. Окремо хочеться рекомендувати пілатес тим, хто захоплюється екстремальним спортом. Перша назва пілатесу – Contrology, тому що в основі занять тотальний контроль рухів, тренування концентрації та уваги у поєднанні з рухами. Що, безумовно, знизить ризик травм у небезпечних умовах та у потоці різких спонтанних рухів.

У боротьбі чоловіків із зайвою вагою, зокрема в області живота, пілатес теж якісно допоможе, у багатьох випадках якісніше, ніж тренажерний зал або ударний фітнес. Адже прес – це не просто накачані прямі і косі м’язи живота, це здоровий тонус цілого комплексу великих і маленьких м’язів в області кори та їх коректний контакт з попереком.

Про відновлювальний потенціал пілатесу після травм говорить сама історія створення методу, на сьогодні арсенал відновлювальних засобів лише збільшився. Тому люди, які отримали травми, здебільшого продовжують звичні заняття після того, як вводять тренування пілатесу на регулярній основі в свій розклад. Якщо ви прийшли з такою проблемою як біль – вони підуть. Безсоння, стрес або розсіяність уваги теж.

Ну і насамкінець не можна не сказати про феноменальну користь пілатесу для людей, які багато годин проводять в офісі. Справа навіть не в низькому рівні активності, наприклад після офісу є звичка ходити в тренажерний зал. Проблемою є багатогодинне сидіння на стільці, що створює компресію та погіршення кровотоку в хребті та тазі, а також деформацію положення шиї, а потім і всього хребта. Тут послідовна робота з корсетною мускулатурою просто потрібна.

У пілатесі немає елемента змагання. Змагатися можна із самим собою — у тому, наскільки повільно та усвідомлено ти зможеш виконувати вправи. Відсутнє і занурення у філософію, якого багато хто уникає в йозі. Від занять починаєш краще розуміти своє тіло, а уважне спостереження за виконанням вправ заспокоює розум. Незважаючи на спокійний темп занять за годину тренування можна добре спітніти і повноцінно пропрацювати всі основні групи м’язи.

попередня стаття11 дивних причин, чому чоловік закохується в жінку
наступна статтяЖиття без падінь: 5 порад, як навчитися тримати рівновагу
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я