Ходи та худни: 6 принципів спортивної ходьби з максимальною віддачею

0
Ходи та худни: 6 принципів спортивної ходьби з максимальною віддачею
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто вважає, що займатися спортом – це не вилазити з тренажерного залу чи хоча б бігати по 10 км на день. Насправді тренуванням може бути звичайна ходьба! Від неї чимало користі, і вона доступна практично всім. Ось кілька порад, як отримати максимальну віддачу.

Отже, ходьба допомагає спалювати калорії, зміцнює м’язи, покращує роботу серця та насичує організм киснем. Крім того, прибирає негативний ефект від постійного сидіння за робочм столом.

1. Встань рівно

Одна з головних помилок людей, котрі хочуть займатися спортивною ходьбою, — нахил уперед. Це уповільнює пересування. А ось вертикальна поза буде максимально ефективною. І в ній зручно дихати на повні груди.

2. Вибери швидкість

Спробуй іти так, щоби тобі було комфортно. Швидше за все твоя швидкість буде приблизно 3-3,5 км/год. А тепер спробуй йти вдвічі швидше, на деяких ділянках це знадобиться.

3. Визнач пульс

Якщо немає пульсометра, можеш орієнтуватися на голос: треба йти так, щоб ти могла говорити, не задихаючись, але не співати.

4. Роби менші кроки

Може здатися, що чим ширші кроки, тим швидше ти йдеш, але все навпаки. А найкраще чергувати короткі і довгі по 5 хвилин.

5. Ходи з вантажем

Дослідження показали, що рюкзак вагою 10% ваги тіла допомагає спалювати на 13% більше калорій.

6. Додай інтервали

Це підвищить ефективність ходьби. Наприклад, можна підвищувати швидкість на невеликій ділянці на 5 хвилин або 500 метрів. Або частину дистанції пройти з піднятими вгору руками.

попередня статтяЖиття без падінь: 5 порад, як навчитися тримати рівновагу
наступна статтяЯкі проблеми виникають в організмі через нестачу жиру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я